Kuckoo Camper Bruno met geïntegreerde daktent

Minicaravan Kuckoo Camper Bruno met geïntegreerde daktent

Martine van Kuler

Kuckoo Camper Bruno is een duurzame minicaravan van Duitse makelij. De fabrikant ontdekte dat veel klanten Bruno aanschaften en er een extra daktent bij kochten. Dat moet anders en daarom is hij vanaf nu verkrijgbaar met een geïntegreerde daktent en dus twee extra slaapplaatsen.

Bruno is de eerste aanwinst van Kuckoo Camper uit het Duitse Löchgau. De stoere en robuuste minicaravan kwam in 2021 op de markt. Het idee voor Bruno ontstond tijdens de coronapandemie. Ondernemers Dani, Markus en Peter waren alle drie gepassioneerde kampeerders, maar wel totaal verschillend. Dani had een vintage Bulli, Markus een caravan en Peter gaf de voorkeur aan een tent. Gezamenlijk gingen ze de uitdaging aan om een kampeermiddel te ontwerpen dat hen alle drie kon bekoren: de Kuckoo Camper Bruno.

Stoere minicaravan van hout

Kuckoo Camper Bruno is in totaal 4,30 meter lang, 1,98 meter breed en 1,89 meter hoog. Leeg weegt hij nog geen 600 kilo en hij heeft een toegestaan totaalgewicht van 750 kilo. Dat betekent dat hij echt door vrijwel alle (elektrische) auto’s te trekken is. Meer meenemen? Optioneel is het gewicht te verhogen tot 1100 kilo.

Bruno heeft zijn stoere uiterlijk te danken aan zijn houten constructie. Hout zien we ook binnen in de minicaravan terug. Dit zorgt voor een gezellige sfeer. Dankzij de drie grote ramen is het binnen bovendien lekker licht. In de boeg van de caravan vind je bovenkastjes met daaronder wat planken. Handig voor je bagage. Spullen die je niet direct nodig hebt, kun je opbergen in de opbergvakken aan de achterzijde.

Slapen doe je op een matras van 1,40 bij 2 meter. Overdag kun je met de matrassen een prima zithoek creëren. Veel mensen bleken bij hun Kuckoo Camper Bruno een daktent aan te schaffen, omdat ze twee extra slaapplaatsen wilden. Dat hoeft niet meer, want vanaf nu is Bruno ook verkrijgbaar met geïntegreerde daktent.

Kuckoo Camper Bruno
Kuckoo Camper Bruno

Minicaravan met geïntegreerde daktent

Deze grijze hardshell daktent heeft een slaapgedeelte van 1,20 x 2,10 meter. Met een beetje goede wil kunnen hier twee volwassenen slapen, maar wij denken dat het de ideale oplossing is voor een gezin. De daktent wordt direct op Bruno gemonteerd en heeft een geïntegreerd luik (50×70 cm). Optioneel is er ook een ladder voor binnen en buiten verkrijgbaar.

Kuckoo Camper Bruno is verkrijgbaar vanaf 19.840 euro. Voor de geïntegreerde daktent komt daar nog ​​3850 euro bij.

Ben je een liefhebber van minicaravans? Vorig jaar kreeg Bruno een zusje, Kuckoo Camper Emma. Waar Bruno mannelijk en robuust is, is Emma eerder elegant. Via onderstaande button lees je meer over zowel Bruno als Emma.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!