Knaus Sport 2025: vernieuwd aan binnen- en buitenkant

Martine van Kuler

De Knaus Sport is voor modeljaar 2025 gemoderniseerd. Zo heeft de instapcaravan een nieuw exterieur gekregen en is ook de binnenkant onder handen genomen. In het Duitse Bad Griesbach lichtte de fabrikant alvast een tipje van de sluier op.

In 2021 voorzag Knaus de populaire caravan van een FoldXPand-achterwand. Om kosten én geld te besparen moest deze vier jaar later plaatsmaken voor achterpaneel met Cateye evolution-achterlichten. Deze led-lichten zijn kleiner, maar helderder dan hun voorganger. Ook geven ze de caravan een sportieve look. Aan de voorkant vallen vooral de strakke lijnen op.

Moderner interieur

Opvallender zijn de veranderingen die de Knaus Sport aan de binnenkant heeft ondergaan. Een licht houtdecor gecombineerd met wit en antraciet zorgt voor een ruimtelijk effect. De bovenkasten zijn strak en greeploos, iets wat de sfeerverlichting erboven nog eens accentueert. Ook de zitgroep oogt modern met zijn rechtlijnige bekleding met contourstiksels.

In zowel de keuken als de badkamer is meer ruimte gecreëerd. In die laatste kun je zelfs kiezen voor het door Knaus zelfontwikkelde Cleanflex toilet.

Kennismaking op de Caravan Salon

Dit zijn de grootste wijzigingen aan de vernieuwde Knaus Sport in een notendop, want de Duitse fabrikant presenteert hem eind augustus op de Caravan Salon in Düsseldorf. Dan kunnen ook wij hem pas met eigen ogen bekijken én horen we wat hij gaat kosten. Wil je zelf al een preview? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!