Kleox Shelter Travel

Kleox Shelter Travel: een tent op wielen

Martine van Kuler

Kamperen in een tent of een caravan? Voor wie niet kan kiezen is er de Kleox Shelter Travel. Deze minimalistische caravan is eigenlijk niets meer of minder dan een polyester tent op twee wielen. Je kunt erin slapen, maar verder ontbreekt iedere vorm van luxe.

Het idee voor de Kleox Shelter is volgens de Duitse fabrikant ontstaan tijdens een kampeertripje met slecht weer. Door alle regen was de overnachting in een tent verre van aangenaam. Toen rees de vraag: hoe kan je het echte tentgevoel vasthouden en tegelijkertijd beschermd zijn tegen barre weersomstandigheden? De Kleox Shelter bleek het antwoord.

Kleox Shelter Travel en Basic

De Kleox Shelter is verkrijgbaar in twee varianten. De Basic is, maar dat zal je niet verrassen, de eenvoudigste uitvoering. Deze aanhanger is eigenlijk niet veel meer dan een gesloten bak, waarin je met een eigen matras een comfortabel bed kunt maken. Interessanter voor kampeerders is dan ook de tweede variant, de Kleox Shelter Travel.

Twee ramen in de zijwanden zorgen voor lichtinval in deze aanhanger. Voor de achteringang hangt een tentdoek en de binnenwanden zijn bekleed met vilt en voorzien van bagagenetten. De binnenoppervlakte is 2,10 x 1,26 meter, wat inhoudt dat de Travel eigenlijk maar plaats biedt aan één persoon of aan een verliefd stelletje dat graag in elkaars armen in slaap valt.

Kleox_shelter
Kleox_shelter
Kleox Shelter Travel
Kleox Shelter Travel
Kleox Shelter Travel
Kleox Shelter Travel

Kleox Shelter Travel kan achter iedere auto

Heb je een Smart of een Fiat Panda? Of rijd je in een elektrische auto of misschien zelfs op een motor? Als je een trekhaak hebt dan kan de Kleox Shelter erachter. Met een eigen gewicht van 210 kilo beperk je zelfs de actieradius van je elektrische auto nauwelijks. Omdat de Shelter slechts 1,10 meter hoog is en een gestroomlijnde boeg heeft, zal ook de rijwind weinig vat op hem krijgen. De maximaal toegestane massa is 750 kilo.

Dus ben je eigenlijk een tentkampeerder, maar zoek je net even wat meer beschutting bij slecht weer, dan is deze aanhanger misschien wel wat voor jou. De Kleox Shelter Travel kost 5990 euro. De Basic heb je voor 3990 euro. Lees eens dit artikel over de leuke Troy als je een minicaravan met iets meer uitrusting zoekt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!