De wijde wereld in met de Kip Vision Outback

Martine van Kuler

Kip caravans ontwikkelt momenteel een nieuw model van de Vision. Zoals de naam al doet vermoeden richt de caravanbouwer zich met Kip Vision Outback op sportieve, avontuurlijke kampeerders.

Kip Vision Outback

Voor mensen die houden van de natuur en er graag op uittrekken, maar toch ook niet vies zijn van een beetje comfort – ondergetekende is zo’n type – zou de Kip Vision Outback een uitkomst kunnen zijn.

Kip Vision Outback heeft stoere uitstraling

Zeg je ‘off-road’, dan denk ik meteen aan back to basic met een jeep en een daktent bovenop. Een caravan associeer ik nou niet meteen met stoer kamperen. Mijn fout, want Kip caravans laat met de Vision Outback zien dat caravans er wel degelijk stoer kunnen uitzien.

Naast een stoere look lijkt de caravan me ook uiterst praktisch met zijn grote openslaande achterklep. Hierdoor breid je heel eenvoudig je leefruimte uit. En als de klep openstaat kun je er prima onder staan of zitten. Handig als het regent.

Het stoere prototype van de Kip Vision Outback.
Het stoere prototype van de Kip Vision Outback.

Kip Vision Outback: buiten koken en douchen

Koken doe je niet ín de Vision Outback, maar erbuiten. De caravan heeft namelijk een uitschuifbare buitenkeuken. Deze is uitneembaar en voorzien van pootjes. Koken waar je wilt dus. Ook handig, er komen geen lucifers aan te pas, want de keuken is elektronisch te ontsteken.

Na een dag struinen door de natuur, is het natuurlijk heerlijk om even te douchen. Dat kun je gewoon naast je caravan doen, want de Kip Vision Outback heeft een buitendouche. Zie je het nou niet zitten om je en plein public te wassen, dan kun je altijd een speciale douchetent opzetten.

Sophie en Roderick, oftewel het Kip roadtrip team.
Sophie en Roderick, oftewel het Kip roadtrip team.

Het Kip roadtrip-team

Denk je nu: hup naar de winkel voor die stoere Kip Vision Outback, dan moet ik je helaas toch teleurstellen. De caravan is nog in ontwikkeling. Omdat Kip niet over één nacht ijs gaat en de caravan optimaal wil hebben, is er een speciaal Kip roadtrip-team opgericht: Sophie en Roderick. Zij zijn maar liefst zes maanden met een prototype van de caravan op pad geweest, van de warme gebieden in Zuid-Europa tot in het ruige Scandinavië.

Hoe dat is bevallen vertelt het stel eind oktober op het Outback event in de Kip Store Hoogeveen. En dat is niet het enige. Ook het laatste prototype van de Vision Outback zal er te zien, er zijn rondleidingen door de Kip fabriek én bezoekers kunnen in het Kip museum de overige modellen van de caravanbouwer bekijken. Wil je meer weten of je aanmelden voor het Outback event op 23, 29 of 30 oktober? Kijk dan hier. (Let op: er is slechts beperkte beschikbaarheid.)

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!