Kestrel Camping Trailer Timberleaf

Compacte caravan: Kestrel Camping Trailer van Timberleaf

Martine van Kuler

Liefhebbers van minimalistisch kamperen zullen hun hart sneller voelen kloppen bij het zien van de Kestrel Camping Trailer van Timberleaf Trailers. De compacte caravan is de nieuwste aanwinst van de Amerikaanse fabrikant.

Timberleaf maakt caravans zonder toeters en bellen. De Kestrel Camping Trailer is dan ook nauwelijks meer dan een bed op wielen. Al zal het in Denver gevestigde Timberleaf Trailers daar ongetwijfeld anders over denken. En vooruit, de compacte caravan heeft toch wel wat meer te bieden.

Kestrel Camping Trailer Timberleaf
Kestrel Camping Trailer Timberleaf

Lichtgewicht caravan uit Amerika

Een kleine 400 kilo, zoveel – of beter: zo weinig – weegt de Kestrel Camping Trailer. Qua uiterlijk heeft hij wel wat weg van de Pika en de Classic, de andere compacte caravans van Timberleaf, zoals het volledig gelaste stalen frame en de aluminium zijkanten. Een verschil met zijn voorgangers is het ontbreken van een achterklep met buitenkeuken, ingebouwde stroomvoorziening en dakraam. Dit maakt de Kestrel lichter én betaalbaarder.

Minimalistisch kamperen

Heb je weinig nodig om te genieten op de camping, dan volstaat de standaardversie van de Kestrel Camping Trailer. Elke caravan wordt standaard geleverd met dakventilatie, twee deuren, twee ramen en een matras van 1,37 bij 1,90 meter. Aan het hoofdeinde is een kast met schuifdeuren geplaatst, aan het voeteneinde een plank over de gehele breedte. Onder het matras vind je een ruim opbergvak.

Aan verlichting is ook gedacht door middel van twee leeslampen boven het hoofdeinde en een wat grotere lamp aan het voeteneinde. Het zijn alledrie het led-lampen die werken op AA-batterijen.

Kestrel Camping Trailer Timberleaf
Kestrel Camping Trailer Timberleaf

Compacte caravan om zelf samen te stellen

Zoals je leest is de Kestrel Camping Trailer van Timberleaf een basic caravan. Daar is de prijs ook naar, want hij kost zo’n achtduizend euro. Wel zijn er nog verschillende uitbreidingspakketten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een allroad-model, waarmee je  ook op minder goede wegen kunt rijden. En dan is er ook nog de keuze voor offroad, bedoeld voor de echte avonturier.

Ook voor het interieur is de keuze reuze. Wil je een dakraam toevoegen of gordijnen? Een ventilator of hele stroomvoorziening? Het kan allemaal als je er maar voor betaalt.

Op de website van Timberleaf Trailers staat een build form waarmee je je eigen Kestrel Camping Trailer kunt samenstellen. Daarna is het 13 tot 15 maanden wachten tot hij klaar is. Oke, en dan moet je hem nog wel even importeren vanuit Amerika natuurlijk. Dat kost wat moeite en geld, maar dan heb je wel een origineel kampeermiddel.

Wil je toch liever een andere compacte caravan? In dit artikel zetten we er een paar op een rij.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!