Zelfvoorzienend kamperen met de Karoo Adventure Camper

Martine van Kuler

Wildkamperen is prachtig, maar niet ieder kampeermiddel is even geschikt om off-grid te gaan. Met de nieuwe Karoo Adventure Camper kun je de reguliere campings wél links laten liggen. Sterker nog, deze caravan van Finse makelij is juist speciaal ontworpen voor avonturiers die het liefst de gebaande paden verlaten.

“Consumenten hechten steeds meer waarde aan eenvoud en flexibiliteit. Tegelijkertijd heeft de caravanmarkt, gezien de groeiende populariteit van elektrische auto’s, behoefte aan nieuwe ontwikkelingen”, meent Karoo-directeur Pyry Huhtala. Reden voor de Fin en zijn team om een caravan te ontwerpen die geschikt is voor kleine of elektrische trekauto, maar waarmee je ook zelfvoorzienend kunt kamperen.

Karoo Adventure Camper

Die caravan is de Karoo Adventure Camper geworden. Met zijn 750 kilo is hij licht in verhouding tot veel andere caravans. Bovendien minimaliseert het aerodynamische ontwerp de luchtweerstand. Die combinatie doet het hart van elektrische rijders ongetwijfeld een beetje sneller kloppen.

De opbouwlengte van de Karoo is 4,23 meter. Verder is hij 2,16 meter hoog en 2,05 meter breed. Hij is speciaal ontworpen om het avontuur mee op te zoeken. Dankzij zijn robuuste constructie, onafhankelijke wielophanging en hoge bodemvrijheid kun je je ook op wat ruiger terrein begeven.

Karoo Camper
Karoo Camper

Zelfvoorzienend kamperen

Maar er is meer dat de Karoo Adventure Camper zo geschikt maakt voor wildkamperen. Zo is de caravan voorzien van zonnepanelen en een 6 kWh lithium-ion accu. Dat is genoeg om een elektrische fiets op te laden, verlichting en keukenapparatuur te gebruiken en zelfs verwarming of airco te aan te zetten als je niet aan het stroomnet hangt. Kortom, met deze caravan kun je afgelegen plekken verkennen, zonder je zorgen te maken over je elektrische apparatuur.

Modulair interieur

Ondanks zijn kleine formaat is de Karoo multifunctioneel. Binnen zien we een tweepersoonsbed. Overdag verander je deze in een lekkere loungebank. Optioneel is er een hefbed verkrijgbaar dat plaats biedt aan twee kinderen. En wil je fietsen meenemen op vakantie? Klap het bed/de bank tegen de zijwand en ze kunnen tijdens de reis gewoon binnen staan.

Koken kun je zowel binnen als buiten doen, want een deel van de kitchenette, het werkblad, de gootsteen en het kooktoestel, is uitschuifbaar. Dit geldt niet voor de koelkast en de keukenkastjes, die een vaste plek binnenin hebben. Achter de keuken is een toilet en een aansluiting voor een buitendouche.

De caravan heeft twee toegangsdeuren. Dat je vrijwel de gehele zijkant kunt openen is niet alleen praktisch, maar heeft ook een ruimtelijk effect. En wil je meer ruimte? De fabrikant heeft verschillende voortenten en luifels ontworpen om meer leefruimte en privacy te creëren.

Karoo Adventure Camper
Karoo Adventure Camper
Karoo Adventure Camper
Karoo Adventure Camper

Pre-order Karoo Adventure Camper

Wil jij nog dit jaar op pad met de Karoo Adventure Camper? Dan moeten we je helaas teleurstellen. De eerste leveringen van de Finse caravan, die zo’n 30.000 euro moet gaan kosten, staan gepland voor 2026. Wél kun je hem via onderstaande button alvast pre-orderen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!