Kabe Royal 2024

Kabe caravan: van groot tot klein, maar altijd compleet

Martine van Kuler

Van een compacte en scherp geprijsde instapper voor twee tot een riante gezinscaravan in het topsegement. Er is altijd wel een Kabe caravan die bij je past. Vorige maand stelden we de campers van de Zweedse fabrikant aan je voor, deze keer is het de beurt aan de vijf caravanseries.

Kabe Estate

De Kabe Estate kwam twee jaar geleden op de markt als vervanger van de instapserie Classic. Het is de goedkoopste caravanserie van de Zweedse fabrikant en standaard al zeer compleet. De buitenkant heeft gladde beplating en de kenmerkende Kabe-bestickering en het interieur is modern. De schuin aflopende bovenkasten met witte kleppen steken mooi af tegen de kasten die de kleur hebben van notenhout. Net als zijn duurdere broers en zussen is de Estate goed geïsoleerd en heeft hij het vloerverwarmingssysteem dat Kabe in samenwerking met Alde heeft ontwikkeld. De Estate is verkrijgbaar in dertien indelingen, in lengte variërend van 4,73 meter tot 7,20 meter.

Kabe Estate 470 GLE
De Kabe Estate is een ideale gezinscaravan.
Kabe Estate 470 GLE
De Kabe Estate is een ideale gezinscaravan.

Kabe Edelstenen

Gaat je hart sneller kloppen van namen als Ametist, Safir, Smaragd en Briljant? Dan kan de Edelstenenserie je zeker bekoren. Kabe introduceerde de juwelen al in 1963 en in de loop der jaren zijn ze alleen maar beter en mooier geworden. De Edelstenen zijn inmiddels de populairste Kabe caravans. Ze zijn goed uitgerust en er zijn veel keuzemogelijkheden wat betreft vormgeving en indeling. Ze variëren in lengte van 4,73 tot 6 meter. Dit modeljaar heeft Kabe de Edelstenenserie een nieuw exterieur gegeven en ook de binnenkant is onder handen genomen. Zo zien we onder meer geheel nieuwe bovenkasten met ingebouwde verlichting en een nieuw houtdecor.

kabe briljant
Luxe in de Kabe briljant.
kabe briljant
Luxe in de Kabe briljant.

Kabe Royal

Luxer dan de Edelstenenserie is de Kabe Royal. Deze caravans zijn uitgerust met de meest geavanceerde technieken. Absolute topklasse dus. De Royal-serie is verkrijgbaar in 24 indelingen, waarvan de 740 CTDL dit jaar nieuw is. Deze is voorzien van een ruime hoekkeuken en een badkamer met aparte douchecabine achterin. De hele boeg van de Kabe Royal 740 CTDL is gereserveerd voor de zithoek. De Royal heeft net als de Edelstenenserie een nieuw exterieur en een gemoderniseerd interieur. De caravans in deze serie variëren in lengte van 7,39 tot 9,37 meter.

Kabe_royal
De Kabe Royal 740 CTDL met hoekkeuken.
Kabe_royal
De Kabe Royal 740 CTDL met hoekkeuken.

Kabe Hacienda

Ben je gecharmeerd van de uitrusting van de Royal, maar mag het wel een beetje groter? Dan kom je uit bij de Kabe Hacienda. Deze heeft hetzelfde uitrustingsniveau als de Royal, maar is net even wat groter. De zes indelingen zijn voorzien van een tandem-as onderstel.

Kabe Imperial

De Kabe Imperial tenslotte, is de absolute premiumserie onder de Kabe caravans. Hij heeft compromisloze caravanluxe te bieden. Je vindt hier een uitrustingsniveau en een woonstandaard die volledig uniek is in de branche. De Imperial is er in zeventien verschillende indelingsvarianten, waarvan de Imperial 1000 TDL de grootste is. Deze caravan heeft een oppervlakte van ruim 22 vierkante meter, een totale lengte van 11,60 meter en hij is 2,5 meter breed. Daarmee is het de grootste caravan in Europa.

Kabe Imperial: caravan in het topsegment.
Kabe Imperial: caravan in het topsegment.

Kabe caravan voor alle seizoenen

Of je kiest voor de compacte Estate, de grootse Imperial of iets ertussenin, met een Kabe caravan zit je goed. De Zweedse fabrikant doet bijvoorbeeld in geen enkel model concessies op het gebied van isolatie, ventilatie en verwarming. Dat betekent dat je er het jaarrond mee op stap kunt. In dit artikel lees je daar meer over.

Wil je meer weten over de Kabe caravanseries? Bekijk de website via onderstaande button. En ben je benieuwd naar de camperseries van de Zweedse fabrikant? Lees dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!