Kabe caravan winter

Trotseer winterse temperaturen met een Kabe caravan

Martine van Kuler

De wintermaanden komen er weer aan. Voor veel caravanbezitters is dat een reden om thuis te blijven. Zonde, vindt fabrikant Kabe. Met de caravans van het Zweedse merk kun je namelijk met gerust hart naar de camping. Zelfs als het ijs- en ijskoud is.

Het gros van de kampeerders trekt er alleen in het voorjaar en de zomer op uit. Zodra de temperatuur daalt, verdwijnen de meeste caravans voor een paar maanden in de stalling. Toch kun je met de juiste producten ook prima kamperen als het wat kouder is. Het Zweedse Kabe maakt caravans waarin je het hele jaar door aangenaam kunt vertoeven. Of het nou dertig graden onder of boven nul is.

Kabe caravan winter 1973
Ook in 1973 was een Kabe caravan al winterproof!
Kabe caravan winter 1973
Ook in 1973 was een Kabe caravan al winterproof!

Winterharde caravans uit Zweden

Bij dertig graden boven nul zit je vaak niet ín, maar vóór je caravan. Dertig graden onder het vriespunt is een ander verhaal. Kampeer je in winterse temperaturen, dan zul je toch echt een optimaal geïsoleerde caravan met een goede verwarming moeten hebben. Grote kans dat je dan uitkomt bij Kabe. De Zweedse fabrikant maakt campers en caravans die uitermate goed geïsoleerd zijn. Zo zijn het dak, de wanden en de vloer dikker dan bij andere fabrikanten. Maar er is meer…

Verwarmen en ventileren

De Kabe-caravans zijn niet alleen goed geïsoleerd, ze zijn ook uitgerust met een uitzonderlijk vloerverwarmingssysteem dat door de fabrikant in samenwerking met Alde is ontwikkeld. De warmte is bij veel modellen in twee aparte zones te regelen, dus je kunt de temperaturen verhogen daar waar jij het nodig vindt.

Bang voor koude billen hoef je trouwens niet te zijn. De verwarming in de toiletruimte van de caravan is gekoppeld aan de retourlus van de vloerverwarming. Dat betekent dat het daar altijd aangenaam is, ongeacht de temperatuur die je kiest voor de twee aparte verwarmingszones. Je hoeft dus nooit met je blote gat op een koude bril te zitten.

Naast isolatie en verwarming speelt ventilatie een belangrijke rol bij Kabe. De caravans zijn dan ook uitgerust met het uitgekiende VarioVent-systeem. Speciale ventilatieopeningen zorgen voor een goede luchtcirculatie en voorkomen condensvorming.

Kabe caravan winter
Met een Kabe caravan geniet je van het Winter Wonderland.
Kabe caravan winter
Met een Kabe caravan geniet je van het Winter Wonderland.

Warme kleding en voeten

Dat je met een caravan of camper van Kabe de koudste wintertemperaturen kunt trotseren moge duidelijk zijn. Ben je nog geen doorgewinterde kampeerder en vrees je koude voeten en natte kleding na een wandeling door de sneeuw? Geen zorgen, want ook daaraan is gedacht. Schop je winterlaarzen uit, en pak je pantoffels uit het verwarmde schoenenvak. Een verwennerij voor je voeten. En die natte kleding? Geen zorgen: in de speciale droogkast zijn ze in een mum van tijd weer droog. Laat de winter maar komen!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!