Kabe Royal 2024

Kabe caravans Royal en Imperial krijgen nieuwe indeling

Martine van Kuler

Kabe caravans zijn verkrijgbaar in veel verschillende indelingen. De series Royal en Imperial krijgen er voor modeljaar 2024 nog een indeling bij: de 740 CTDL. En dat is niet het enige caravannieuws uit Zweden.

Kabe Royal en Imperial 740 CTDL

Kabe staat bekend om zijn kwalitatief goede campers en caravans. De Zweedse fabrikant maakt producten waarmee je in alle seizoenen comfortabel kunt kamperen, óók in de koude wintermaanden. Juist als het weer wat minder is, is het fijn als je lekker kunt chillen, badderen en kokkerellen in je caravan. Nou, dat kun je absoluut in de nieuwe Royal- en Imperial-indeling 740 CTDL.

Kabe Royal 2024
Kabe Royal 2024

Caravan met ruime hoekkeuken

Vorig jaar introduceerde Kabe een indeling met ruime hoekkeuken. Die zien we terug in de nieuwe 740 CTDL. Deze L-vormige keuken is in het midden van de caravan geplaatst, tegenover de ingang. Naast veel opberglades, een ruim werkblad en een uittrekbare snijplank van beukenhout, heeft deze keuken alles om het je zo makkelijk mogelijk te maken. We noemen een Dometic-koelkast met daaronder een magnetron, een afzuigkap, een driepitskookstel van Thetford met een elektrische kookplaat en een heteluchtoven. Nieuw dit jaar is de luxe mengkraan boven de spoelbak.

Kabe badkamer
Kabe badkamer
Kabe hoekkeuken
Kabe hoekkeuken

Exclusieve badkamer over de gehele breedte

De letters TDL staan bij Kabe voor een badkamer met aparte douchecabine achterin. Deze strekt zich uit over de hele breedte van de caravan, óók in de 740 CTDL. De ruime badkamer heeft een stijlvolle achterwand, een draaibaar spoeltoilet en zachte led-verlichting. Een mengkraan en handdoekdroger zorgen voor de luxe van thuis.

Kabe_royal
De Kabe Royal 740 CTDL met hoekkeuken.
Kabe_royal
De Kabe Royal 740 CTDL met hoekkeuken.

Eten, spelen en tv-kijken

De hele boeg van de Kabe Royal 740 CTDL en Imperial 740 CTDL is gereserveerd voor de zithoek. Deze is groot genoeg om met een gezelschap te eten of spelletjes te doen. En te relaxen, want in de rugleuning van de bank is ruimte voor een televisie. Deze laat je desgewenst in een handomdraai omhoogkomen. Dit alles maakt de nieuwe caravanindeling uitermate geschikt voor kampeerders die hun caravan het hele jaar door gebruiken.

Kabe caravans interieur
Kabe caravans interieur

Nieuw interieur Kabe caravans

caravans in de Royal-, Edelstenen- en Imperial-serie in 2024 een nieuwe look. We zien onder meer geheel nieuwe bovenkasten met ingebouwde verlichting. Ook is er nieuw houtfolie met de naam Atlas Zeder. Dit folie heeft matbruine tinten die worden geaccentueerd door lichtere kleuren op vloer, keukendeurtjes, tafel en banken.

Op het gebied van stoffering verandert er eveneens het een en ander. Naast de lederen bekleding komt Kabe met het nieuwe Lancaster, een stoffering van kunstleder en een rug van hergebruikt leder. Dit materiaal is zacht, slijtvast en makkelijk schoon te houden.

Meer weten over de Kabe caravans en campers? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!