Kabe Royal 600 CXL KS

Koken en chillen in de nieuwe Kabe Royal 600 CXL KS

Martine van Kuler

De Royal is een van de populairste caravanseries van Kabe. In 2023 krijgt deze reeks er een nieuw model bij: de Royal 600 CXL KS, waarbij de KS staat voor kingsize. De nieuwe Kabe-caravan heeft een extra ruime rondzit én een hoekkeuken.

Kabe staat bekend om de kwalitatief goede campers en caravans. De Zweedse fabrikant maakt producten waarmee je in alle seizoenen comfortabel kunt kamperen, óók in de koude wintermaanden. Juist als het weer wat minder is, is het fijn als je veel leefruimte hebt. Dat is in de nieuwe Royal 600 CXL KS zeker het geval.

Kabe Royal 600 CXL KS
Kabe Royal 600 CXL KS

L-vormige keuken

De reguliere Kabe Royal 600 is met zijn lengte van 8,20 meter – het woongedeelte is 6 meter lang – en breedte van 2,30 meter natuurlijk al een ruime caravan. De kingsize-uitvoering is dankzij zijn breedte van 2,50 meter helemaal flink te noemen. Twintig centimeter extra lijkt misschien weinig, maar het maakt veel verschil. Dat is vooral te merken in de L-vormige keuken. Koken in de caravan vereist vaak nogal wat creativiteit vanwege de geringe ruimte, maar in deze keuken kun je naar hartenlust kokkerellen.

De extra hoek zorgt voor veel opbergruimte en een groot werkblad. Zelfs als je er een koffiezetapparaat, airfryer of citruspers neerzet, blijft er ruimte over om te snijden en borden of pannen neer te zetten.

Kabe Royal 600 CXL KS tv
Kabe Royal 600 CXL KS tv

Rondzit met geïntegreerde televisie

Niet alleen de keuken is ruim in de nieuwe Kabe Royal 600 CXL KS. De caravan heeft aan de voorkant ook een opvallend grote rondzit met maar liefst drie hoekplekken, waar je heerlijk met familie of vrienden kunt eten of een spelletje doen. Liever chillen en een film of serie kijken? Ook dat is geen enkel probleem. In de rugleuning van de bank is namelijk een 32 inch televisie geïntegreerd. Met één druk op de knop komt hij omhoog. Kijk je niet, dan laat je hem gewoon weer zakken.

Kabe Royal 600 CXL KS
Kabe Royal 600 CXL KS

Kabe Royal 600 CXL KS in twee indelingen

Met ingang van modeljaar 2023 is de Royal 600 CXL KS verkrijgbaar in twee indelingen: XV2 en DXL. Beide hebben de extra grote rondzit voorin, de hoekkeuken in het midden en achterin een Frans bed (225 x 205/150 cm) met daarnaast de badkamer. Het grote verschil tussen beide indelingen is de aparte douchecabine in de DXL-uitvoering.

De Kabe Royal 600 CXL stond op de Caravan Salon in Düsseldorf voor 71.537 euro ex. bpm.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!