Kabe Royal 560 XL Kingsize binnen

Kabe Royal 560 XL Kingsize voor jarenlang kampeerplezier

Martine van Kuler

Kampeerders die een caravan zoeken voor alleen twee weken zomervakantie zullen niet snel kiezen voor een Kabe. Caravans van de Zweedse fabrikant zijn namelijk geschikt om het jaarrond mee op pad te gaan en het is simpelweg zonde om dat niet te doen. De Kabe Royal 560 XL Kingsize nodigt uit tot jarenlang kampeerplezier en dit is waarom.

De Kabe Royal 560 XL Kingsize heeft een gladde aluminium beplating en een strakke striping op de zijwand. De hele rechterwand is voorzien van een dimbare lichtbalk. De caravan staat op wielen met 15-inch lichtmetalen velgen en wordt standaard geleverd met het ATC-stabilisatiesysteem van AL-KO. Luxe is de verlichte disselkast, waardoor je niet op de tast hoeft te zoeken naar je spullen en je zelfs in het donker eenvoudig een gasfles kunt vervangen.

Kabe Royal 560 XL Kingsize
De Kabe Royal 560 XL Kingsize.
Kabe Royal 560 XL Kingsize
De Kabe Royal 560 XL Kingsize.

Veel ruimte in de Kabe Royal 560 XL Kingsize

De 560 XL, met de rondzit voorin en een Frans bed aan de achterkant, is al jaren de populairste indeling bij Kabe en dus ook bij goedverkopende Royal-serie. De Kabe Royal 560 XL is er in een standaard en een kingsize uitvoering. Die laatste is vijftien centimeter breder; 2,50 meter in plaats van 2,35 meter.

Het interieur is strak en modern met lichte houttinten en witte kleurvlakken. De rondzit heeft luxe bekleding, hoofdsteunen en is ruim genoeg om met zes personen te zitten. In het midden is de keuken geplaatst. Deze nodigt uit tot het bereiden van vele heerlijke maaltijden. Om de kookplaat hoef je het in ieder geval niet te laten, want die heeft vier pitten. Ook een oven, grill en afzuigkap ontbreken niet. Tegenover het keukenblok staat een koelvriescombinatie. Deze is wat hoger geplaatst, zodat je niet hoeft te bukken als je iets wilt pakken.

Kabe Royal 560 XL Kingsize
Een Frans bed, luxe badkamer en complete keuken. Dát is de Kabe Royal 560 XL Kingsize.
Kabe Royal 560 XL Kingsize
Een Frans bed, luxe badkamer en complete keuken. Dát is de Kabe Royal 560 XL Kingsize.

Frans bed en luxe badkamer

Achterin, tegen de linkerzijwand, staat een Frans bed. Dit is tweepersoonsbed in de lengterichting met een schuine kant aan het voeteneind waardoor extra bewegingsruimte ontstaat. Je kunt dus makkelijk naar de naastgelegen badkamer lopen. Deze is niet alleen voorzien van een douche, wastafel en toilet, maar ook van een handdoekendroger. En dat is toch wel fijn als je kampeert in een jaargetijde waarin het weer niet uitnodigt tot een waslijntje buiten.

Kabe Royal 560 XL Kingsize
Borrelen met je campingburen? Dat kan prima in deze Kabe.
Kabe Royal 560 XL Kingsize
Borrelen met je campingburen? Dat kan prima in deze Kabe.

Met Kabe kampeer je in alle seizoenen

We schreven het hier al: met een Kabe caravan kun je zowel in koude winters als hete zomers, en alles ertussenin, kamperen. Dat geldt dus ook voor de Kabe Royal 560 XL Kingsize. Ook deze caravan is uitgerust met het beste verwarmingssysteem dat er is: Alde vloeistofverwarming. Naast de convectoren is er ook nog eens vloeistof vloerverwarming. Ook aan isolatie en ventilatie is gedacht. De wanden zijn 36 millimeter dik en speciale ventilatieopeningen zorgen voor een voortdurende luchtstroom, waardoor er geen condens ontstaat. Ook standaard zijn een ingebouwd stofzuigersysteem, een verwarmd schoenenvak, een buitendouche en een gasaansluiting voor de barbecue.

De Kabe Royal 560 XL Kingsize is met zijn 7,70 meter lengte een flinke jongen. Hij weegt 1650 kilo en je mag hem beladen tot 2000 kilo. Je hebt dus wel een krachtige auto nodig om de caravan te trekken. Bovendien hangt aan kwaliteit een prijskaartje. De Kabe Royal 560 XL Kingsize is verkrijgbaar vanaf 61.850 euro. Maar dan heb je wel een caravan die is voorzien van alles wat je wenst, plús de dingen waarvan je niet wist dat je ze wilde hebben. Kortom, Zweedse perfectie voor jarenlang kampeerplezier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!