Kabe Estate Kabe Royal

Kabe caravan? De keuze is reuze!

Martine van Kuler

Van een compacte instapcaravan tot Europa’s grootste reispaleis. Kabe heeft een gevarieerd aanbod aan caravans. Maar welk model je ook kiest, met een Kabe caravan ben je verzekerd van de beste kwaliteit.

Kwaliteit, techniek, keuzevrijheid, functionaliteit en betrouwbaarheid. Deze kernwaarden van Kabe zie je terug in alle caravans van de Zweedse fabrikant. Het modellenaanbod gaat van scherp geprijsde instappers tot caravans in het absolute topsegment.

Kabe Estate 470 GLE
De Kabe Estate is een ideale gezinscaravan.
Kabe Estate 470 GLE
De Kabe Estate is een ideale gezinscaravan.

Kabe Estate: zeer complete instapcaravan in twaalf indelingen

De Kabe Estate kwam vorig jaar op de markt als vervanger van de instapserie Classic en is vooral in trek bij kamperende gezinnen. Dat is niet verwonderlijk, want de goedkoopste caravanserie van Kabe heeft diverse plattegronden met kinderbedden. In totaal zijn er twaalf verschillende indelingsvarianten, in lengte variërend van 4,73 meter tot 7,20 meter.

Kabe Edelstenen: van ametist tot smaragd

Na de Estate komen de Kabe caravans met namen van edelstenen. Deze bijna legendarische Edelstenen-serie van Kabe werd al in 1963 geïntroduceerd en wat ons betreft zijn er weinig caravans met mooiere namen dan die uit deze serie: Ametist, Safir, Smaragd en Briljant. De Edelstenen zijn goed uitgeruste caravans met een hoge standaard en veel keuzemogelijkheden wat betreft vormgeving en indeling. Ze variëren in lengte van 4,73 tot 6 meter.

Kabe Briljant 470 XL
Hoe briljant is deze Kabe Briljant?
Kabe Briljant 470 XL
Hoe briljant is deze Kabe Briljant?

Kabe Royal en Hacienda: royaal en nóg royaler

Neem je geen genoegen met goed, maar wil je beter? Grote kans dat je uitkomt bij een Kabe caravan. Is beter niet goed genoeg en wil je het beste? Dan ben je ongetwijfeld gecharmeerd van de Kabe Royal. Dit is een caravanserie van topklasse die in de standaarduitvoering al meer dan compleet is. De kleinste Royal is 7,39 meter lang, de grootste meet 9,37 meter. Niet groot genoeg? Dan kun je kiezen voor de Royal Hacienda. De caravans in deze serie hebben hetzelfde hoge uitrustingsniveau als de Royals, alleen zijn ze met hun lengte van 10,37 tot 11,57 meter net even langer.

Weelderige luxe aan boord van de Kabe Imperial 1000 HDL.
Weelderige luxe aan boord van de Kabe Imperial 1000 HDL.

Compromisloze luxe in de Kabe Imperial

De Kabe Imperial tenslotte, is de absolute premiumserie onder de Kabe caravans. Hij heeft compromisloze caravanluxe te bieden. Je vindt hier een uitrustingsniveau en een woonstandaard die volledig uniek is in de branche. De Imperial is er in zestien verschillende indelingsvarianten, waarvan de Imperial 1000 TDL de grootste is. Deze caravan heeft een oppervlakte van ruim 22 vierkante meter, een totale lengte van 11,60 meter en hij is 2,5 meter breed. Daarmee is het de grootste caravan in Europa. Wat ons betreft een paleis op wielen.

Kabe caravan voor alle seizoenen

Of je kiest voor de compacte Estate, de grootse Imperial of iets ertussenin, met een Kabe caravan zit je goed. De Zweedse fabrikant doet bijvoorbeeld in geen enkel model concessies op het gebied van isolatie, ventilatie en verwarming. Kabe gebruikt bij de bouw de zelf ontwikkelde iWall-constructie. Dat geeft een maximale stabiliteit en absolute vochtwering. Dat betekent dat je er het jaarrond mee op stap kunt.

Ben jij geïnteresseerd in een Kabe caravan? Klik op onderstaande button en ontdek dealers bij jou in de buurt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!