Kabe Imperial 780 TDL FK: caravan met een hippe boegkeuken

Luc Schaepkens

Voor een winterharde vierseizoenencaravan die aan comfort niets te wensen overlaat, ben je bij het Zweedse Kabe aan het juiste adres. Deze Kabe Imperial 780 TDL FK caravan heeft ook nog eens een hippe boegkeuken.

Imperial 780 TDL FK: caravan met boegkeuken

Een caravan van Kabe koop je niet toevallig. Die koop je als je op zoek bent naar iets specifieks. Een caravan die in de koudste winters optimaal behaaglijk is bijvoorbeeld. Dan ben je bij Kabe aan het juiste adres. Zo is Kabe het enige caravanmerk met een Alde-vloeistofverwarming die je in twee zones apart kunt regelen. Zo kun je in de woonruimte een andere temperatuur kiezen dan in de slaapkamer. Om die warmte ook binnen te houden, zijn de wanden en het dak van een Kabe dikker dan bij andere merken. En ook met de ramen dicht is de ventilatie in een Kabe caravan perfect geregeld.

Maar daar zie je in eerste instantie niets van als je de imposante Imperial 780 TDL FK caravan binnenstapt. Wat je wel meteen ziet is waar de twee laatste letters in de naam voor staan. De frontkeuken – zoals de boegkeuken bij Kabe heet – is namelijk met een breedte van 235 centimeter onmogelijk te missen. Koken doe je genietend van het uitzicht door de twee grote ramen in de boeg. De boegkeuken is er zowel in het wit als in een lichte houttint. Die iets lichtere tint van de meubels is tevens kenmerkend voor de 2021-serie. Een ander nieuwtje is dat het onderste van de twee frontramen nu te openen is. Voor de kookluchtjes is dat niet nodig. De afzuigkap boven de twee gaspitten en twee supersnelle inductievelden doet zijn werk prima.

Comfort met een grote C

Niet alleen de boegkeuken voorin beslaat de hele breedte van de caravan. Ook de badkamer helemaal achterin doet dat. Je hebt er de ruimte. Zo ook in de slaapkamer. Er zijn vier indelingen van de Imperial 780 TDL FK caravan. Zo is er een versie met enkele bedden, een tweepersoonsbed in de lengte – al dan niet met stapelbedden erbij – en een queensbed. Handig detail: lig je niet in het queensbed, dan kun je de doorgang naar het bad verbreden. Daarvoor zet je het hoofdeinde van het queensbed elektrisch rechtop. Over de zitgroep kunnen we kort zijn: die is eerste klas.

Natuurlijk, er hangt een prijskaartje aan al deze luxe in de Imperial 780 TDL FK caravan. En je hebt een auto nodig die geen moeite heeft met 2650 kilo. Je krijgt er een zeer sterke en duurzame caravan voor terug. Voorzien van ongekende luxe en een zee aan ruimte. Ultiem winterhard en bij elke temperatuur even comfortabel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur