Kabe Imperial 1000 TDL

Caravan om van te watertanden: Kabe Imperial 1000 TDL

Martine van Kuler

Van een caravan met een oppervlakte van ruim 22 vierkante meter kun je wat moois maken, zo bewijst de Kabe Imperial 1000 TDL. De grootste caravan van Europa is er een om van te watertanden.

Zoek je een caravan voor je jaarlijkse kampeervakantie op die leuke Italiaanse camping met kleine kampeerplaatsen, dan is de Kabe Imperial 1000 TDL niet geschikt. Wil je daarentegen een paradijs op wielen waarmee je het hele jaar door pad kunt, dan heb je met deze caravan toch wel echt de hoofdprijs te pakken.

Kabe Imperial 1000 TDL rondzit
Kabe Imperial 1000 TDL rondzit

Grootste caravan van Europa

De Kabe Imperial 1000 TDL heeft een totale lengte van 11,60 meter en hij is 2,5 meter breed. Daarmee is het de grootste caravan in Europa. Hij mag 2800 kilo wegen, dus je begrijpt dat je hem achter een flinke auto moet hangen.

Maar wat heeft de Zweedse fabrikant allemaal in deze reus gestopt? Nou, dat is heel wat. Bij binnenkomst valt meteen het grote panoramaraam op. Hierdoor is de caravan lekker licht. De ronde zithoek is ruim. De banken hebben leren bekleding en een slide-out-systeem. Dus je kunt er zowel rechtop als onderuit gezakt op zitten. De grote tafel in het midden is bovendien verplaatsbaar.

De keuken is er een waar iedere hobbykok blij van zal worden. De kookplaat heeft standaard twee gaspitten en twee inductieplaten. Verder zien we een afzuigkap, een oven en een aparte gril, een uittrekbare snijplank en heel veel kastruimte. Het aanrechtblad heeft een betonlook, wat de keuken een stoere uitstraling geeft. Tegenover het keukenblok staat een grote Dometic-koelkast waarvan de deur aan weerskanten te openen is. Onder de koelkast is nog een magnetron geplaatst.

Kabe Imperial 1000 TDL keuken
Kabe Imperial 1000 TDL keuken

Naar het toilet in de Kabe Imperial 1000 TDL

Toiletteren in zo’n luxe caravan, moet je dat nou wel doen? Juist! De badkamer in deze Imperial is – hoe kan het ook anders – riant. Er is een afsluitbare douchecabine, een wastafel, een spiegel met led-verlichting en veel kastruimte.

De eyecatcher in deze Kabe is echter het Cinderella-verbrandingstoilet. Zoals de naam al doet vermoeden, verbrandt dit toilet zowel de grote als de kleine boodschap, mits deze in een speciale zak zit. Druk na gebruik op een knop en de inhoud verandert in een hoopje as. Er komt geen water aan te pas en je kunt het toilet zo’n negentig keer gebruiken voordat je het moet legen. Een uitkomst voor kampeerders die het gezeul met het cassettetoilet zat zijn.

Kabe Imperial 1000 TDL badkamer
Kabe Imperial 1000 TDL badkamer

Keuze uit tien indelingen, ook dát is luxe

En natuurlijk heeft de Zweedse fabrikant nog meer luxe in deze Imperial gestopt. Denk aan een centrale stofzuiginstallatie, uitwendige gasaansluiting, router, luidsprekers, rookmelder, Smart D elektrisch systeem, dimmers op de lampen, skivak, droogkast met opvangbak etc.

Die laatste twee zijn natuurlijk hartstikke handig als je de caravan het hele jaar door gebruikt. En dat kan prima, want alle caravans van Kabe zijn geschikt om in de winter mee te kamperen. De wanden, het dak en de bodem zijn dik. De verwarming wordt verzorgd door een ALDE-vloeistofverwarming en de ventilatie is met slimme oplossingen continu verzekerd.

De Kabe Imperial 1000 TDL is beschikbaar in maar liefst tien verschillende indelingen. Enkele bedden, stapelbedden, een dubbele rondzit of twee tweepersoonsbedden? Het kan allemaal. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!