Kabe Estate 470 GLE
De Kabe Estate is een ideale gezinscaravan.

Kabe Estate: zeer complete instapcaravan in twaalf indelingen

Martine van Kuler

Kabe caravans staan bekend om hun goede kwaliteit en complete uitrusting. Bovendien zijn alle caravans van de Zweedse fabrikant geschikt om het jaar rond mee te kamperen. Er is keuze uit vijf verschillende series, waarvan de Estate de jongste én de goedkoopste is.

De Kabe Estate kwam vorig jaar op de markt als vervanger van de instapserie Classic en is vooral in trek bij kamperende gezinnen. Dat is niet verwonderlijk, want de Estate heeft diverse plattegronden met kinderbedden. In totaal zijn er twaalf verschillende indelingsvarianten, in lengte variërend van 4,73 meter tot 7,20 meter. Nieuw dit jaar zijn de 470 GLE en de 780 B GXL.

Kabe estate 470 GLE
Dit jaar nieuw: de Kabe Estate 470 GLE met twee eenpersoonsbedden.
Kabe estate 470 GLE
Dit jaar nieuw: de Kabe Estate 470 GLE met twee eenpersoonsbedden.

Kabe Estate 470 GLE met eenpersoonsbedden

De Estate 470 is met zijn 4,73 meter de kleinste caravan uit de Kabe-collectie. Desalniettemin is hij de perfecte reisgenoot en biedt hij alle luxe die een kampeerder zich maar kan wensen, zoals een knusse zitgroep, complete keuken, stijlvolle badkamer en Alde-vloeistofverwarming inclusief vloerverwarming. De kleinste Kabe is er nu ook in een GLE-uitvoering met twee eenpersoonsbedden achterin. De badkamer is in het midden, tegenover de keuken, geplaatst en heeft een zijwaarts geïnstalleerd toilet.

Estate 780 B GXL
De 780 B GXL was al populair bij de Kabe Royal en nu ook verkrijgbaar als Estate.
Estate 780 B GXL
De 780 B GXL was al populair bij de Kabe Royal en nu ook verkrijgbaar als Estate.

Kabe Estate 780 B GXL voor grote gezinnen

Niet alleen de kleinste Kabe caravan heeft er een plattegrond bij gekregen, ook de riante Estate 780 is uitgebreid. De tandemasser 780 B GXL kennen we al uit de Royal-serie en daar is hij razend populair. Grote gezinnen zullen ook de Estate-uitvoering kunnen waarderen. De 780 B GXL heeft vijf vaste slaapplaatsen en ben je met meer, dan is ook de zitgroep nog om te bouwen.

Estate 780 B GXL
Estate 780 B GXL
Kabe Estate 470 GLE
Kabe Estate 470 GLE

Met een caravan van Kabe kun je voor de dag komen

Welke Kabe Estate je ook kiest, je bent sowieso verzekerd van een complete caravan. Net als zijn duurdere broers en zussen is de Estate goed geïsoleerd en heeft hij het vloerverwarmingssysteem dat door de fabrikant in samenwerking met Alde is ontwikkeld. Naast isolatie en verwarming speelt ventilatie een belangrijke rol bij Kabe. De caravans zijn dan ook uitgerust met het uitgekiende VarioVent-systeem.

Ook qua uiterlijk kun je er prima mee voor de dag komen. De buitenkant heeft gladde beplating en de kenmerkende Kabe-bestickering met rode en grijze lijnen en zwart omlijste ramen. Het interieur is modern. De schuin aflopende bovenkasten met witte kleppen steken mooi af tegen de kasten die de kleur hebben van notenhout. De bruine tafelpoten zijn vervangen door grijze en de handgrepen, schakelaars en mengkranen in zowel de keuken als badkamer zijn uitgevoerd in matzwart. De subtiele verlichting onder de kasten en langs het plafond zorgt voor een knusse sfeer. Qua bekleding is er keuze uit Beaumont (groen), Roseville (zwart) en Austin (grijs).

De Kabe Estate is verkrijgbaar vanaf 39.785 euro. Meer weten of een dealer vinden? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!