Hobby Maxia 595 KML
De Hobby Maxia 595 KML is een echte gezinscaravan.

Nieuwe familiecaravan: Hobby Maxia 595 KML

Martine van Kuler

Een caravan met een multifunctionele kinderkamer om in te slapen én te spelen. Dat is de nieuwe Hobby Maxia 595 KML. De Duitse fabrikant presenteerde de indeling vorige week op de CMT in Stuttgart en Campingtrend was erbij.

Maxia is Hobby’s stijlvolle caravan met Scandinavisch design. Een caravan met de sfeer van thuis. De Maxia zag in 2021 het levenslicht en was in drie modellen verkrijgbaar. Daar komt een vierde bij. Op de CMT in Stuttgart presenteerde Hobby namelijk vol trots de Maxia 595 KML: een echte familiecaravan met vijf slaapplaatsen en een multifunctionele kinderkamer.

Een leven lang dezelfde caravan

De Hobby Maxia 595 KML heeft een multifunctionele kinderkamer. Dat houdt in dat je de ruimte kunt gebruiken voor verschillende doeleinden: slapen, spelen, opbergen. “Deze caravan kan een leven lang door gezinnen worden gebruikt. Vanaf het eerste kind tot de derde, voor als een vriend mee op vakantie gaat of als een paar kinderen thuis blijven, maar de hond van het gezin zich bij de inzittenden voegt”, legt Hobby’s projectmanager Christoph Semkow uit.

Hobby Maxia 595 KML stapelbed
Hobby Maxia 595 KML stapelbed
Hobby Maxia 595 KML stapelbed
Hobby Maxia 595 KML stapelbed
Hobby Maxia 595 KML bergruimte
Hobby Maxia 595 KML bergruimte

Hobby Maxia 595 KML is een echte gezinscaravan

Het multifunctionele gedeelte vinden we achter in de caravan. Hier is ruimte voor drie stapelbedden. Heb je ze niet nodig? Geen probleem, want de bovenste bedden zijn dankzij oprolbare lattenbodems en matrassen eenvoudig op- en af te bouwen. En van het onderste bed maak je in een handomdraai een gezellige zithoek.

Heb je kleine kinderen? Hang dan een gordijn aan het bovenste bedframe en creëer een gezellige speelhut. Succes verzekerd. En als er helemaal geen kinderen (meer) meegaan, dan kun je in het achterste deel van de Hobby Maxia 595 KML lekker veel bagage kwijt. De ladder van de stapelbedden kun je tijdens het rijden als een soort hekje gebruiken, waardoor de bagage op zijn plaats blijft. Handig!

Hobby Maxia 595 KML bed
Hobby Maxia 595 KML bed

Wonen en slapen als thuis

Tippelende voetjes naast je bed, kleine handjes die het dekbed optillen en een warm lijfje dat naast je schuift. De meeste ouders krijgen soms een nachtelijke bezoeker. In de Hobby Maxia 595 KML is dat geen probleem, want het tweepersoonsbed biedt met zijn breedte van 2,20 meter genoeg ruimte voor een kind erbij.

Ook het woongedeelte is ingericht voor een gezin. In het midden van de caravan bevinden zich een ruime kledingkast, de badkamer en keuken. Die laatste is voorzien van een apothekerskast en een grote Dometic-koelkast van 133 liter met geïntegreerd 12 liter-vriesvak. Ook zien we er een ruime zitgroep die is om te bouwen tot een extra slaapplaats.

De nieuwste Maxia is niet alleen functioneel, maar ook gezellig. Het open concept met Scandinavisch meubeldesign belichaamt de charme van een tiny house. De stijlvolle en toch duurzame oppervlakken met vilteffect en natuurlijke materialen creëren een moderne sfeer.

Meer weten over de Hobby Maxia 595 KML? Klik dan op onderstaande button.

SpecificatiesHobby Maxia 595 KLM

Lengte: 7,98 meter
Breedte: 2,5 meter
Hoogte: 2,64 meter
Gewicht: 1589 kilo
Maximaal totaalgewicht: 1800 kilo
Aantal slaapplaatsen: 5
Indeling Hobby Maxia 595 KLM

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!