Hobby Maxia 660 WQM

Hobby caravans 2023: Nieuwe indeling voor de populaire Maxia

Martine van Kuler

Caravanbouwer Hobby komt in 2023 met een nieuwe indeling van de populaire Maxia, de 585 UL. En de Duitse fabrikant heeft meer innovaties in petto, zoals een modernere meubelkleur voor de Excellent en vernieuwingen in de keuken van alle Hobby's.

Een jaar geleden introduceerde Hobby de Maxia, een luxe caravan met een mooi interieur, perfect op elkaar afgestemde kleuren en veel ramen. De fabrikant startte met twee modellen: de 495 UL en de 660 WQM. De caravan bleek gewild en dus komt er in 2023 nóg een indeling bij: de 585 UL.

Hobby MAXIA 585 UL
De nieuwe Hobby Maxia 585 UL is echt hyggelig.
Hobby MAXIA 585 UL
De nieuwe Hobby Maxia 585 UL is echt hyggelig.

Hobby Maxia 585 UL

Maxia is een caravan in het premiumsegment. Zeker de imposante 660 WQM blijft met zijn grote panoramische boograam een ware eyecatcher. De ontwerpers haalden hun inspiratie voor Maxia uit Scandinavië. De liefde voor de natuur en vooral het hygge-gevoel – hygge betekent gezelligheid – van de Scandinaviërs is vertaald in de Maxia-serie. Antraciet voert de boventoon in het interieur, maar door het te combineren met wit en hout, is er een huiselijke, gezellige sfeer ontstaan. Echt hyggelig.

Dit geldt ook voor de nieuwe Maxia 585 UL. Hij lijkt op de 495 UL, maar met een lengte van 7,69 meter is deze caravan aanzienlijk langer dan zijn kleinere broer. De 585 UL heeft een breedte van 2,50 meter (tegenover 2,30 van de 495 UL) en biedt daardoor een gigantisch ruimtegevoel. De Maxia 585 UL heeft een technisch toelaatbaar totaalgewicht van 1700 kilo. Hoeveel de nieuwe indeling gaat kosten is bij ons nog niet bekend. De Hobby Maxia 585 UL is eind augustus op de Caravan Salon in Düsseldorf te bewonderen

Hobby EXCELLENT 560 WFU
De Hobby Excellent krijgt volgend jaar een modernere look.
Hobby EXCELLENT 560 WFU
De Hobby Excellent krijgt volgend jaar een modernere look.

Hobby Excellent en Excellent Edition

In 2023 geeft Hobby ook het meubilair in de Excellent een upgrade. Dit betreft vooral de kleurstelling, want het moderne antracietkleurige houtdecor met lichte elementen dat het zo goed doet in de Execellent Edition gaan we ook terugzien in de ‘gewone’ Excellent. “Het frisse, vriendelijke ontwerp wordt door onze klanten zeer goed ontvangen”, legt Hobby-directeur Bernd Löher uit. “Mensen willen dat hun caravans net zo stijlvol zijn als thuis. Die wens willen we graag vervullen.”

De Excellent Edition krijgt er volgend jaar een aantal nieuwe indelingen bij. Het brengt het totale aantal op tien, waarvan er vier zijn voorzien van een stapelbed. Ideaal voor kleine kampeerders dus. De 650 KMFe heeft zelfs een eigen kinderkamer met zithoek en tafel achterin.

kookplaat Hobby caravan
Alle Hobby-caravans krijgen een nieuwe kookplaat/spoelbakcombinatie.
kookplaat Hobby caravan
Alle Hobby-caravans krijgen een nieuwe kookplaat/spoelbakcombinatie.

Nieuwe kookplaat in alle caravans van Hobby

Tot slot zien we vanaf seizoen 2023 in alle Hobby-caravans een nieuwe kookplaat/spoelbakcombinatie. Beide elementen kunnen worden afgedekt met zwarte glaspanelen. Het ziet er niet alleen strak uit, het beschermt ook tegen stof en biedt extra werkruimte en opbergmogelijkheden. Ook krijgen bijna alle caravans een superslanke koelkast van 130 liter met een uitneembaar vriesvak van 12 liter en een dubbele deur.  Wil je de vernieuwingen van Hobby in het echt aanschouwen? Kom dan eind augustus naar de Caravan Salon in Düsseldorf.

 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!