Hobby Beachy Air

Hobby Beachy Air: de caravan van de toekomst?

Martine van Kuler

Hoe ziet de kampeervakantie van de toekomst eruit? Met deze vraag houdt de Duitse caravan- en camperfabrikant Hobby zich bezig. De caravanbranche heeft frisse, nieuwe ideeën nodig. De lichtgewicht Beachy Air is daar een van. Het is een conceptcaravan, maar wij denken dat hij best eens in serieproductie kan gaan. Tijd dus voor een kennismaking.

Op de Caravan Salon in Düsseldorf presenteerde Hobby vorige maand de Beachy Air. Vooralsnog is het een studieobject, maar de bezoekers waren niet bij de caravan weg te slaan, dus daar zou zomaar verandering in kunnen komen. Wij waren in ieder geval op slag verliefd op kleine, maar oh zo stijlvolle Beachy Air.

Hobby Beachy Air
Hobby Beachy Air

Hobby Beachy Air: Licht en compact

Elektrische voertuigen hebben de toekomst en dat is dan ook iets waar de caravanbranche zich terdege van bewust is. De Hobby Beachy Air is zo licht en aerodynamisch dat hij prima met een elektrische auto kan worden getrokken. De caravan is 3,50 meter lang, weegt slechts 500 kilo en heeft een toelaatbaar totaalgewicht van 750 kilo. Door zijn hoogte van 2 meter is hij compact om mee te rijden. Het pop-up hefdak zorgt voor een stahoogte van 2,15 meter. Tot zover de specificaties, want behalve compact, licht en aerodynamisch, is de Hobby Beachy Air gewoon heel erg leuk! Tenminste, dat vinden vrouwelijke leden van de Campingtrend-redactie.

Binnen of buiten koken

Opvallend aan de Hobby Beachy Air is de keuken, die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Het keukenblok bestaat uit een kastje met schuifdeuren, een gootsteen en een draagbare gaskookplaat. Dankzij de grote achterklep verplaats je de keuken eenvoudig naar buiten.

Verder bestaat het interieur uit een L-vormige zithoek. Deze is eenvoudig om te bouwen tot een tweepersoonsbed van 1,40 bij 2 meter. Om het slaapcomfort te verhogen leg je de topper die overdag dienst doet als rugleuning van de bank op de kussens. Je spullen kun je onder meer opbergen in de bakken onder de bank of in het kastje naast de zithoek. Net als bij de ‘normale’ Beachy zorgen de lichte en natuurlijke kleuren voor een echte strandhuis-look.

Hobby Beachy Air
Hobby Beachy Air

Hobby Beachy Air in productie?

Op de Caravan Salon in Düsseldorf stond de Hobby Beachy Air te shinen achter de elektrische Volkswagen ID Buzz. Ze hadden zelfs dezelfde kleurstelling. Wij zouden maar wat graag met deze combinatie op stap gaan, maar dat zit er nog even niet in. Hobby laat namelijk nog even in het midden of de Beachy Air daadwerkelijk in productie gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!