Hero Camper Ranger is stoere ‘kampeerder’

Martine van Kuler

Teardrops zie je op Campingtrend geregeld voorbijkomen, maar aan de Hero Camper Ranger hebben we nog niet vaak aandacht besteed. Daar komt nu verandering in, want de Deense minicaravan is wel een eigen artikel waard.

Wie naar de Hero Camper kijkt, ziet een teardrop of minicaravan. Zo niet de Deense fabrikant, die de aanhanger ‘een kampeerder’ noemt. ‘Hero Camper is een outdoorproduct waarmee je het dagelijkse leven de rug kunt toekeren en kunt gaan waar je voelt dat je leeft. Wanneer het asfalt ophoudt, begint het avontuur’, zo staat op de website te lezen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de uitrustingspakketten voor de minicaravans – sorry Hero Camper, maar voor ons zijn het toch echt minicaravans – zijn vernoemd naar ontdekkingsreizigers: The Columbus, The Livingstone, The Armstrong en The Albanel.

Hero Camper Ranger

De enige echte Hero Camper is de Ranger. Deze minicaravan heeft een rijklaargewicht van 850 kilo en een laadvermogen van 343 kilo. Hij is 4,82 meter lang, 2,30 meter breed en 2,32 meter hoog. De opbouw is gemaakt van duurzaam glasvezelversterkt polyester. In de gehele Hero Camper is geen hout verwerkt, zodat vocht geen kans krijgt. Stoer ziet de teardrop er ook uit. Dankzij zijn 17 inch velgen met off road-banden kun je goed uit voeten op ruig terrein. Steunpoten aan beide zijden en de voorkant zorgen voor stabiliteit als je bent geïnstalleerd.

Het imperiaal van zwart gepoedercoat aluminium kan tot 500 kilo dragen. Perfect voor het vervoeren van bijvoorbeeld kano’s of sups, maar ook geschikt voor een Hero-daktent. Ook de ingebouwde Thule-luifel, geïntegreerde regenhoes en het aan aan de zijkant gemonteerde reservewiel zorgen voor een stoere look.

Hero Camper
Hero Camper

Scandinavisch minimalisme

Ondanks zijn geringe afmetingen is de fabrikant erin geslaagd met de Hero Camper Ranger een complete minicaravan af te leveren. Binnenin zien we een bed met twee hoogwaardige matrassen van 75 x 209 centimeter. Kleding en andere spullen berg je op in de aluminium kast.

De Ranger heeft aan beide zijden een toegangsdeur, waardoor je makkelijk in en uit kunt stappen. Beide deuren zijn voorzien van opbergnetten en de ramen in de deuren hebben geïntegreerde horren en mini-plisségordijnen met verduistering. Ditzelfde geldt voor het dakraam. Dimbare led-verlichting zorgt voor een gezellige sfeer.

Hero Camper
Hero Camper

Geïntegreerde buitenkeuken

De buitenkeuken van de Hero Camper Ranger is bereikbaar via de achterklep. Hij is voorzien van een roestvrijstalen spoelbak, een geïntegreerde schoonwatertank van 30 liter en een compressorkoelkast met een inhoud van 22 liter. Voor kookgerei, potten, pannen en servies is plaats in de vijf aluminium lades. Een tweepitsgastoestel is optioneel. Het ruime aanrechtblad biedt voldoende plaats om te koken, en dankzij de geïntegreerde ledverlichting kun je dat ook in het donker doen.

Hero Camper
Hero Camper

Off grid kamperen met Hero Camper

Ben je een echte avonturier en zijn campings niet aan jou besteed? Dankzij de standaard boordaccu en zonnepaneel kun je ook off grid kamperen. Optioneel is er ook een Webasto-standkachel beschikbaar. Sowieso is de keuze reuze bij Hero Camper, want naast de uitrustingspakketten Livingstone, Columbus en Armstrong zijn er nog talloze accessoires voor de Ranger beschikbaar. De Hero Camper Ranger heeft een vanafprijs van 24.750 euro. In Nederland is hij onder meer verkrijgbaar bij de Vouwwagen specialist.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!