Cyberdrop fietscaravan

Elektrische fietscaravan Cyberdrop nodigt uit tot fietsvakanties

Martine van Kuler

Wil je graag op fietsvakantie, maar zie je er tegenop om na een lange tocht je tent op te zetten? Of houden heuvels en tegenwind je misschien tegen? In dat geval is de Cyberdrop de oplossing. Deze elektrische fietscaravan heeft twee ingebouwde motoren, waardoor het fietsen leuk blijft.

Er komen steeds meer fietscaravans op de markt. Zo’n gevaarte achter je e-bike is in veel gevallen funest voor je rijbereik. Daar besloot de Canadees Jeremiah Brown – als roeier winnaar van olympisch zilver bij de Spelen van 2012 in Londen – een oplossing voor te bedenken. Hij kwam op de proppen met de elektrisch aangedreven Cyberdrop, die een rijbereik heeft van 210 kilometer. Laat die fietsvakantie maar komen.

Elektrische fietscaravan voor een comfortabele vakantie

De Cyberdrop heeft twee motoren, aangedreven door een 72V 9,5 kW lithiumbatterijpakket dat zich in de bagageruimte van de fiets bevindt. Hiermee kun je dus ruim tweehonderd kilometer afleggen. Het opladen van de batterij duurt ongeveer acht uur, dus na een nachtje slaap kun je met goede moed je reis vervolgen.

Dat slapen lukt trouwens best in de Cyberdrop, die een aluminium frame van ongeveer 2,50 meter heeft. De fietscaravan is bovendien 97 centimeter breed, dus ruimte genoeg om een lekker bed te creëren. Rechtop zitten kan ook, want de binnenhoogte is 1,16 meter. Een boek lezen, wat eten of drinken of misschien zelfs wel wat werken, het kan allemaal.

En is het onverhoopt slecht weer? Dankzij de isolatie van XPS-schuim en neopreen blijven vocht en kou buiten.

Cyberdrop kopen?

Dan moet je nog even geduld hebben, want vooralsnog is er alleen een prototype. Weliswaar zijn er vergevorderde plannen de elektrische fietscaravan op de markt te brengen. Via onderstaande button lees je er meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!