Fendt Apero

Een caravan oubollig? De Fendt Apero is jong, snel en wild!

Martine van Kuler

De kop boven dit artikel is natuurlijk enigszins overtrokken. Wij vinden caravans – een enkeling daargelaten – natuurlijk niet oubollig. En jong, snel en wild is de Fendt Apero misschien ook niet helemaal. Toch komt deze bekende Radio Veronica-slogan aardig in de richting, want met de nieuwste caravanserie wil Fendt wel degelijk een jonge doelgroep aanspreken.

Geen donkere bruine kastjes, truttige bekleding en bloemetjesgordijnen, maar moderne meubelfronten en frisse kleuren. De Duitse caravanbouwer Fendt introduceerde vorig jaar de Apero met een duidelijk doel voor ogen: een jong publiek aanspreken. De redactie van Campingtrend is jong, snel en wild én gecharmeerd van de Apero, dus wij concluderen dat dit is gelukt.

Apero is de hippe instapserie van Fendt

Fendt caravans stopte dit jaar met de instapserie Saphir en ook de bovenste middenklasse Opal is verdwenen. De Apero kwam in plaats van de Saphir en is nu dus de instapper van de caravanbouwer uit het Duitse Mertingen. De Apero is verkrijgbaar vanaf 29.900 euro en dat is flink aan de prijs voor een instapmodel. Daar staat tegenover dat je wel een kwalitatief uitstekende caravan krijgt die er zowel van binnen als van buiten piekfijn uitziet.

Fendt Apero
Fendt Apero

Zonnebloemgeel en appeltjesgroen

Het interieur van de Fendt Apero is geïnspireerd op het Scandinavische design dat zustermerk Hobby in de Maxia toepast. Het driekleurige meubeldecor genaamd Norfolk bestaat uit lichte bovenkasten in mat beige, een antracietkleurig bed en keukenblok, en een lichte houtkleur op de rest van de meubels. De deurkruk van de badkamer en de waterkranen zijn uitgevoerd in mat antraciet.

Voor de stoffering is er keuze uit de varianten Spring en Sunset. Bij Sunset zijn de gordijnen zonnebloemgeel en de bekleding van de bank licht grijsblauw. Spring heeft appeltjesgroene gordijnen en lichtgrijze bekleding.

Verder zal het je aan luxe niet ontbreken, want kwaliteit is standaard in de Apero. Denk aan: een Truma gaskachel, een mengkraan in de keuken, ergonomisch gevormde rugkussens in het woongedeelte, uitstekende matrassen, usb-aansluitingen, led-verlichting en een openslaand raam van melkglas in badkamer. En dat is slechts een korte opsomming van wat je in deze Fendt caravan aantreft.

Fendt Apero Sunset 2023
Fendt Apero Sunset 2023

Fendt Apero in zeven indelingen

Een tweepersoonsbed, enkele bedden, stapelbedden, een rondzit of een treinzit? Het kan allemaal, want de Fendt Apero is ook in modeljaar 2024 weer verkrijgbaar in zeven indelingen:

465 TG: Achterin deze caravan bevindt zich de dinette. In het midden zijn de badkamer en keuken geplaatst en voorin twee enkele bedden.
465 SFB: Deze heeft een rondzit achterin, in het midden een keuken met onder andere een Slim Tower-koelkast, daar tegenover een grote kledingkast en voorin een Frans bed met daarnaast de badkamer.
495 SFB: Deze heeft dezelfde indeling als de 465, alleen is deze caravan een slagje groter.
495 SG: Deze indeling is gloednieuw voor Fendt. De dinette bevindt zich aan de voorkant van de caravan. De keuken met Slim Tower-koelkast en badkamer in het midden en achterin twee enkele bedden.
495 SKM: Voor gezinnen is deze indeling perfect. Achterin stapelbedden, daarnaast de badkamer. In het midden de keuken en de zitgroep, en voorin een tweepersoonsbed.
515 SG: Deze indeling heeft een rondzit achterin, in het midden een keuken met Slim Tower-koelkast, een badkamer en een grote kledingkast, en in de boeg twee eenpersoonsbedden.
560 SKM: Nog een gezinscaravan met stapelbedden achterin met daar tegenover een toiletruimte met een aparte douche, in het midden een zitgroep en de keuken en voorin een tweepersoonsbed.

Ben jij ook zo jong en snel en wild – of voel je je zo – en denk je dat de Fendt Apero wat voor je is? Klik dan op onderstaande button voor meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!