Fendt Apero

Nieuwe caravan: Fendt Apero voor hippe kampeerders

Martine van Kuler

Fendt introduceerde eerder deze maand een geheel nieuwe caravan: de Apero. De Duitse caravanbouwer hoopt met deze instapper een jong publiek met een hippe levensstijl aan te spreken. De Fendt Apero komt in 2023 op de markt.

Fendt caravans stopt met ingang van modeljaar 2023 met de instapserie Saphir en ook de bovenste middenklasse Opal verdwijnt. De nieuwe Apero komt in plaats van de Saphir.

Fendt caravans 2023 apero
Fendt Apero buiten
Fendt caravans 2023 apero
Fendt Apero buiten

Jong en fris uiterlijk

De Fendt Apero krijgt dezelfde voorkant als de twee jaar geleden vernieuwde Diamant en ook de achterwand komt vrijwel overeen, al is die van de Apero met standaard 2,35 meter iets smaller dan de 2,50 meter brede Diamant. De nieuwe caravan heeft rijverlichting rondom en innovatieve led-achterlichten. Ook het grote achterraam, de uniforme luifelstrip en frisse blauwe applicaties zullen een jong publiek aanspreken.

Fendt Apero mooi van buiten én van binnen

Fendt weet dat er meer nodig is dan een mooi uiterlijk om die felbegeerde jonge doelgroep aan te spreken. Daarom zorgt de caravanbouwer ook voor een mooi innerlijk van de Apero. Het interieur – dat is geïnspireerd op het Scandinavische design dat zustermerk Hobby in de Maxia toepast – heeft een nieuw, driekleurig meubeldecor, genaamd Norfolk. Het bestaat uit lichte bovenkasten in mat beige, een antracietkleurig bed en keukenblok, en een lichte houtkleur op de rest van de meubels. De deurkruk van de badkamer en de waterkranen zijn uitgevoerd in mat antraciet.

Voor de stoffering is er keuze uit de varianten Spring en Sunset. Bij Sunset zijn de gordijnen zonnebloemgeel en de bekleding van de bank licht grijsblauw. Spring heeft appeltjesgroene gordijnen en lichtgrijze bekleding.

Fendt apero keuken 2023
Fendt Apero keuken.
Fendt apero keuken 2023
Fendt Apero keuken.
Fendt Apero 465 TG
Fendt Apero 465 TG.
Fendt Apero 465 TG
Fendt Apero 465 TG.
Fendt Apero Sunset 2023
Fendt Apero Sunset 2023

Hippe levensstijl in zeven indelingen

Met die slogan maakt Fendt reclame voor de nieuwe Apero. De caravan komt er dan ook meteen in zeven indelingen:

465 TG: Achterin deze caravan bevindt zich de dinette. In het midden zijn de badkamer en keuken geplaatst en voorin twee enkele bedden. Prijs: 29.900 euro.

465 SFB: Deze heeft een rondzit achterin, in het midden een keuken met onder andere een Slim Tower-koelkast, daar tegenover een grote kledingkast en voorin een Frans bed met daarnaast de badkamer. Prijs: 29.950 euro.

495 SFB: Deze heeft dezelfde indeling als de 465, alleen is deze caravan een slagje groter. Prijs 30.950 euro.

495 SG: Deze indeling is gloednieuw. De dinette bevindt zich aan de voorkant van de caravan. De keuken met Slim Tower-koelkast en badkamer in het midden en achterin twee enkele bedden. Prijs: 31.400 euro.

495 SKM: Voor gezinnen is deze indeling perfect. Achterin stapelbedden, daarnaast de badkamer. In het midden de keuken en de zitgroep, en voorin een tweepersoonsbed. Prijs: 31.750 euro.

515 SG: Deze indeling heeft een rondzit achterin, in het midden een keuken met Slim Tower-koelkast, een badkamer en een grote kledingkast, en in de boeg twee eenpersoonsbedden. Prijs: 32.250 euro.

560 SKM: Nog een gezinscaravan met stapelbedden achterin met daar tegenover een toiletruimte met een aparte douche, in het midden een zitgroep en de keuken en voorin een tweepersoonsbed. Prijs: 35.750 euro.

Wil je meer weten over de caravans van Fendt? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!