Farfalla Flip: trailer voor sportieve kampeerders

Martine van Kuler

Neem jij je surfplank, mountainbike, motor, kano of sup mee naar de camping? Dan ben je vast gecharmeerd van de nieuwe Farfalla Flip. Deze compacte aanhanger biedt veel bagageruimte en je kunt er ook in slapen, zitten en eten.

Farfalla ken je misschien van de gesloten aanhangwagen die je op de plaats van bestemming uitklaptwaardoor je een caravan hebt. Met de nieuwe Farfalla Flip brengt de Duitse fabrikant een model op de markt zonder de zogenoemde ‘fold-out’.

Farfalla Flip niet voor doorsnee kampeerders

De campingtrailer is niet bedoeld voor de klassieke kampeerders, mensen die een caravan zoeken om drie weken mee op dezelfde camping te staan. De Farfalla Flip is gemaakt voor avonturiers die hun sportuitrusting willen meenemen en niet te hoge eisen stellen aan hun onderkomen.

Slapen en vervoeren

De Flip heeft een lengte van 4,43 meter, een breedte van 2,07 meter en een hoogte van 2,13 meter. Je kunt er met twee personen in zitten en slapen. De rechterkant is een laadruimte van 82 centimeter breed. Aan de linkerkant staat een multifunctioneel meubel met een plank, een hoekkast met jerrycan en gootsteen en een uittrekbaar bed. Deze laatste is 200 x 67 centimeter en uitgetrokken 200 x 137 centimeter. Een draaibare (en verwijderbare) tafel maakt het interieur compleet. Slaap je niet in de Farfalla Flip en gebruik je hem alleen als vervoersmiddel, dan kun je het multifunctionele meubel eenvoudig demonteren.

Als je er wel mee op vakantie gaat, stop je je bagage in euroboxen. Deze bekende kunststof dozen kun je opbergen in de meubelconstructie, opstapelen of gebruiken als kruk. Beladen doe je via de tweedelige achterdeur of via de grote klep aan de rechterzijde. Hier kun je eventueel een raam in laten zetten.

Farfalla Flip met daktent
Farfalla Flip met daktent.
Farfalla Flip met daktent
Farfalla Flip met daktent.

Licht reizen met de Farfalla Flip

Inclusief interieur weegt de Farfalla Flip ongeveer 600 kilogram. Een toegestaan ​​totaalgewicht van 950 kilogram is standaard en dankzij het Alko-chassis is een lading tot 1400 kilo mogelijk. De basisprijs van de campingtrailer is 13.995 euro. Tegen meerprijs zijn onder meer verschillende voorwanden, een verhoogde opbouw en een daktent verkrijgbaar. Meer informatie via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!