Eriba Touring
De nieuwe Eriba Touring met slaaphefdak.

Eriba Touring in grotere uitvoering en met slaaphefdak mogelijk

Martine van Kuler

Eriba heeft voor komend jaar grootse plannen met de populaire Touring. In het vorige Campingtrend magazine vertelden we je al over de Eriba Touring Colour Editions, maar er is meer. Van de cultcaravan komen in 2024 namelijk twee nieuwe grotere indelingen. Dankzij het optionele slaaphefdak zijn deze 630 en 642 perfecte gezinscaravans.

Op de Caravan Salon presenteerde Eriba de Touring Colour Editions en de nieuwe indelingen aan het grote publiek. Al op de eerste beursdag was het dringen bij de stand, want iedereen wilde een kijkje nemen in de leuke caravans. En dat geldt natuurlijk ook voor de Campingtrend-redactie. De blauwe, gele en rode Colour Editions stalen de show, maar ook de nieuwe Touring-modellen trokken veel bekijks. Niet verwonderlijk, want ondanks hun compacte afmetingen bieden ze veel ruimte en een royale stahoogte van 1,95 meter.

Eriba Touring 630
De Eriba Touring 630 met slaaphefdak.
Eriba Touring 630
De Eriba Touring 630 met slaaphefdak.
Eriba Touring 630
Eriba Touring 630

Eriba Touring 630

De nieuwe 630 is volgens de fabrikant dan ook een prima gezinscaravan. Dankzij het optionele slaaphefdak kun je er zelfs met vijf personen in slapen. De caravan heeft een opbouwlengte van 5,23 meter en een binnenbreedte van 2,10 meter. De Eriba Touring 630 heeft achter in de caravan een dwarsbed van 1,55 bij 2,05 meter. Kies je voor het slaaphefdak, dan heb je er nog een twee persoonsbed van 2 bij 1,38 meter bij. Hier kunnen dus prima twee kinderen slapen. Heb je er drie? Geen probleem, want van het zitgedeelte voorin kun je ook nog een bed maken.

Als je met een gezin onderweg bent, heb je natuurlijk extra veel ruimte nodig voor alle spullen. Ook daarin voorziet de 630. Onder het bed is extra bergruimte gemaakt, waar je grotere bagage veilig kunt vastsnoeren. Ook de kitchenette is ingericht voor een gezin. De compressorkoelkast heeft een inhoud van 133 liter, dus je kunt heel wat eten en drinken meenemen. Koken doe je op het 2-pitsgastoestel, maar tegen meerprijs kun je een oven met 3-pitskookplaat laten inbouwen. De badkamer is voorzien van een toilet en douchecabine.

Eriba Touring 642
De Eriba Touring 642.
Eriba Touring 642
De Eriba Touring 642.

Eriba Touring 642

De nieuwe 642-indeling is qua formaat hetzelfde als de 630. Het grote verschil bevindt zich achter in de caravan, waar we bij de 642 een riant twinbed van 2,00/2,10 bij 2,05 meter zien. Ook in deze indeling kun je door middel van het hefdak en het ombouwen van de dinette in totaal vijf slaapplaatsen creëren. En net als de 630 heeft deze Eriba Touring veel opbergruimte en een grote koelkast. Beide nieuwe indelingen zijn standaard voorzien van een Truma Combi 4 met een warmwaterketel van 10 liter en een schoonwatertank van 45 liter.

Eriba Touring 642
De Eriba Touring 642.
Eriba Touring 642
De Eriba Touring 642.

Nieuwe indelingen ook als Touring Colour Editions

Ben je gecharmeerd van de 630 of 642, maar vind je de nieuwe Eriba Touring Colour Editions ook erg leuk? Geen nood, want de nieuwe indelingen zijn ook verkrijgbaar in de drie nieuwe, felle kleuren Nugget Gold, Tango Red en Harbour Blue.

De basisprijs van de Eriba Touring 630 en de Eriba Touring 642 is 36.140 euro. Wil je meer weten over deze of over de andere caravans van Eriba? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!