Eriba Touring

Eriba Touring op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Martine van Kuler

De eerste Eriba Touring rolde in 1957 van de band. Ruim zestig jaar later is de iconische caravan nog altijd razend populair. Natuurlijk gaat de Touring wel met zijn tijd mee. Zo komen er volgend jaar twee nieuwe, grotere indelingen bij én is de caravan verkrijgbaar als Touring Colour Editions. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, van 4 t/m 8 oktober in Utrecht, kun je ze bekijken.

Terug in de tijd

De Eriba Touring is een klassieker. Het allereerste exemplaar, de Touring Troll, werd in 1957 gebouwd door Erwin Hymer, zoon van een landbouwvoertuigbouwer, en zijn vriend Erich Bachem. Die samenwerking groeide uiteindelijk uit tot het merk Eriba, vernoemd naar Erich. Inmiddels zijn Eriba en de Touring niet meer weg te denken van de camping. Toch blijft het merk uit het Zuid-Duitse Bad Waldsee trouw aan de eigen roots. Wie de nieuwste Tourings vergelijkt met het origineel uit 1957, ziet wel degelijk gelijkenissen.

Eriba Touring
De nieuwe Eriba Touring met slaaphefdak.
Eriba Touring
De nieuwe Eriba Touring met slaaphefdak.

Eriba Touring 630 en 642

Zo hebben de nieuwe gezinsindelingen 630 en 642 nog steeds de karakteristieke aerodynamische carrosserievorm van hun voorgangers. Het retrodesign wil niet zeggen dat alles aan de Touring in oude stijl is. Binnen in de 630 en 642 zal het je namelijk aan niets ontbreken. De caravans zijn bijvoorbeeld standaard voorzien van een Truma Combi 4 met een warmwaterketel van 10 liter en een schoonwatertank van 45 liter. Buiten de kitchenette is een riante compressorkoelkast van 135 liter op ooghoogte geplaatst. Slapen doe je op een dwarsbed van 1,55 bij 2,05 meter (Touring 630) of een twinbed van 2,00/2,10 bij 2,05 meter (Touring 642). Voor beide indelingen is er een optioneel slaaphefdak, waardoor je tot wel vijf slaapplaatsen kunt creëren. Dit maakt beide Eriba Tourings ideale gezinscaravans.

Eriba Touring Colour Harbour Blue
Harbour Blue.
Eriba Touring Colour Harbour Blue
Harbour Blue.
Eriba Touring Colour Nugget Gold
Nugget Gold.
Eriba Touring Colour Nugget Gold
Nugget Gold.
Eriba Touring Colour Tango Red
Tango Red.
Eriba Touring Colour Tango Red
Tango Red.

Eriba Touring Colour Editions

Naast de twee nieuwe indelingen heeft Eriba voor 2024 nóg iets in petto voor de Touring. Zo is de cultcaravan nu verkrijgbaar in drie mooie kleuren. De onderste helft van een Eriba Touring Colour Editions kleurt Nugget Gold, Tango Red of Harbour Blue, de rest is stijlvol wit aangevuld met rvs-bumpers, lichtmetalen velgen en een chroompakket. De kleurrijke uitstraling van de nieuwe Touring-caravans is binnen voortgezet. Zo gaat de speciale Nugget Gold-editie vergezeld van de stoffering ‘Memphis’, die bestaat uit warme geeltinten. De rode accenten van ‘Tulsa’ passen bij de elegante uitstraling van de Tango Red-caravan, terwijl het frisse ‘Orlando’ de Harbour Blue-editie perfect aanvult. Meubeldecor ‘Tindari’ – een moderne houtlook met fijne nerf – en de zachte binnenverlichting zorgen voor een gezellige sfeer.

Wil je de Eriba Touring Colour Editions en de nieuwe indelingen 630 en 642 in het echt zien? Kom dan naar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, van 4 t/m 8 oktober in Utrecht. Je vindt de Eriba-stand in hal 7.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!