Eriba Touring 2023
De vernieuwde Eriba Touring.

Stijl en functionaliteit gaan hand in hand bij Eriba caravans

Martine van Kuler

Zoek je een caravan die licht, aerodynamisch en ook nog stijlvol is? Grote kans dat je uitkomt bij de Eriba caravans Touring en Feeling. Beide caravans zijn dan ook populair onder bezitters van een hybride of elektrische auto.

‘Vind ik hem mooi?’, is voor de meeste mensen de belangrijkste vraag bij de aanschaf van een caravan. Veel minder vaak wordt gekeken naar de vorm van de caravan. Een gemiste kans, want juist dit heeft een enorme invloed op het brandstofverbruik, de prestaties en het rijcomfort. Sterker nog, als je met constante snelheid op een vlakke weg rijdt is de stroomlijning van de caravan belangrijker dan het gewicht.
Hoe aerodynamischer de caravan, des te lager de luchtweerstand. En een lagere luchtweerstand heeft natuurlijk weer positieve effecten op het benzineverbruik of, in het geval van een elektrische auto, de actieradius.
eriba_touring
De Eriba Touring: licht, gestroomlijnd én stijlvol.
eriba_touring
De Eriba Touring: licht, gestroomlijnd én stijlvol.

Eriba caravan achter een elektrische auto

Het vertrouwen in elektrisch rijden groeit. Ook onder caravanbezitters. Opladen gaat sneller, er zijn meer laadpalen onderweg en de keuze uit elektrische auto’s die een caravan kunnen trekken, wordt steeds groter, net als het rijbereik.

 

Op dit laatste heeft de caravan die achter de auto hangt grote invloed. De Eriba Touring en de Eriba Feeling zijn wat dat betreft een goede keuze. Ze zijn lager dan traditionele caravans, wat de luchtweerstand ten goede komt. Beide zijn bovendien licht van gewicht, gestroomlijnd én – het oog wil ook wat – stijlvol. Ook zijn het handzame caravans die makkelijk te manoeuvreren zijn.
Eriba-touring
De Eriba Touring met uitgeklapt hefdak.
Eriba-touring
De Eriba Touring met uitgeklapt hefdak.

Eriba Touring met handig hefdak

De iconische Eriba Touring is al dik 65 jaar en nog altijd is hij populair. Van binnen is de caravan modern, maar van buiten doet hij retro aan. En juist dat is wat hem anno 2023 zo geschikt maakt voor kampeerders met een elektrische, hybride of kleine auto.

 

De aerodynamische voorkant van de Eriba Touring bestaat uit een gestroomlijnde constructie van stalen buizen, wat de luchtweerstand ten goede komt. Bovendien is de caravan vanaf slechts 2 meter breed en met ingeklapt hefdak 2,27 meter hoog. Het toegestane totaalgewicht varieert van 900 tot 1400 kilo. Dit alles maakt de Touring een caravan die zorgt voor een optimaal rijcomfort. Hij is er in zeven indelingen.
Eriba–feeling
Ook de Eriba Feeling heeft een hefdak. Hierdoor komt de caravan minder ver boven de auto uit dan een 'standaard' caravan.
Eriba–feeling
Ook de Eriba Feeling heeft een hefdak. Hierdoor komt de caravan minder ver boven de auto uit dan een 'standaard' caravan.

Lage Eriba Feeling

De Eriba Feeling is met zijn 2,17 meter breder dan de Touring, maar net als zijn oudere broer heeft hij een hefdak. De Feeling heeft een totale hoogte van slechts 2,24 meter, waardoor ook deze caravan stabiel achter de auto ligt en een lage luchtweerstand heeft.

 

Is de Eriba Feeling dan alleen geschikt voor kleine mensen? Zeker niet, want als je het hefdak opent heb je binnen een stahoogte van 1,98 meter. Bang voor een opgesloten gevoel hoef je ook niet te zijn, want ondanks de compacte voertuigafmetingen voelt de Eriba Feeling heel ruim aan. De caravan is beschikbaar in vier indelingen.
Wil je meer weten over de Eriba Touring en de Eriba Feeling, ga dan via onderstaande button naar de website van Eriba. En werp daar naast hun gestroomlijnde uiterlijk ook even een blik op de binnenkant. Grote kans dat je de vraag ‘Vind ik hem mooi?’ met een volmondig ‘ja’ kunt beantwoorden.
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!