Hippe gezinscaravans: Eriba Touring 630 en 642

Martine van Kuler

De start van het kampeerseizoen is voor veel mensen hét moment om de kampeeruitzet onder de loep te nemen. Ben je van plan een nieuwe caravan aan te schaffen? Denk dan eens aan de Eriba Touring. De cultcaravan is sinds dit jaar ook verkrijgbaar in de nieuwe gezinsindelingen 630 en 642.

Eriba Touring voor gezinnen

Met zijn karakteristieke, aerodynamisch gevormde voorkant is de Eriba Touring al jaren een blikvanger op de camping. Voor gezinnen was de caravan echter aan de krappe kant. Daar is met nieuwe 600-modellen verandering in gekomen. Dankzij onder meer het slaapdak, de grote hoeveelheid opbergruimte en de riante koelkast (133 liter) zijn deze Tourings de ideale metgezellen voor kamperende gezinnen.

Eriba Touring_642
Eriba Touring_642

Tot vijf slaapplaatsen dankzij slaapdak

Zowel de Touring 630 als de Touring 642 heeft een opbouwlengte van 5,23 meter, een binnenbreedte van 2,10 meter en een stahoogte van ​​1,95 meter. Het grote verschil tussen beide caravans zien we achterin. In de 630 is een dwarsbed van 1,55 bij 2,05 meter geplaatst, terwijl de 642 pronkt met een riant twinbed van 2,00/2,10 bij 2,05 meter.

Als je voor het slaapdak kiest – tegen een meerprijs van 4.055 euro beschikbaar voor beide modellen – heb je er nog een extra bed van 2 bij 1,38 meter bij. Hier kunnen prima twee kinderen slapen. Heb je er drie of gaat er een logé mee? Geen probleem, want van het zitgedeelte voorin kun je ook nog een bed maken.

Eriba Touring 642 slaapdak
Eriba Touring 642 slaapdak

Comfort op reis

De 600-modellen hebben dezelfde karakteristieke vorm als hun voorgangers, maar ze zijn langer en van binnen dus ruimer. Dat is onder meer merkbaar in de keuken, waar de tafelmodelkoelkast heeft plaatsgemaakt voor extra opbergruimte. Een grotere compressorkoelkast met een inhoud van 133 liter is in deze caravans tegenover de keuken tussen de badkamer en de zithoek geplaatst.

Koken doe je op het tweepitsgastoestel, maar optioneel kun je een oven met driepitskookplaat laten inbouwen. De badkamer is voorzien van een toilet en douchecabine. Zowel de Eriba Touring 630 als de 642 is standaard uitgerust met een Truma Combi 4 met een warmwaterketel van 10 liter en een schoonwatertank van 45 liter

Eriba Touring_642
Eriba Touring_642

Retro chic van buiten én van binnen

Net als de andere Eriba Tourings kun je de 630 en 642 geheel naar eigen wens stylen. Het exterieur is er in de kleuren wit, wit met zilver of geheel zilver. Mag het wel wat gewaagder? Kies dan voor het blauw, geel of rood van de nieuwe Eriba Touring Colour Editions.

Ook voor het interieur is er volop keuze. De standaard uitrustingslijn ‘Legend’ kenmerkt zich door onder meer de donkerdere tinten en een houten meubeldecor met metallic effecten. De ‘Urban’ oogt lichter en combineert vilt en metaal met de gedurfde kleuren van de Colour Editions.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!