ERIBA Nova Trend Edition: een complete en comfortabele caravan

Martine van Kuler

Mooi van buiten én van binnen. Dat gaat zeker op voor de ERIBA Nova Trend Edition. Deze caravan is er in twee actiemodellen: de 445 en de 480. Laat je niet misleiden door het woord ‘actiemodel’, dat wellicht het idee geeft dat de caravan niet volwaardig is. Niets is namelijk minder waar.

ERIBA Nova Trend

Warme zomerdagen of koude winteravonden. Zachte lentebriesjes of onstuimige herfststormen. De ERIBA Nova Trend biedt onder alle weersomstandigheden comfort. Dankzij de CLIMADUR-opbouwtechniek is de caravan namelijk uitstekend geïsoleerd. Het dak, de vloer en de voor- en achterzijde zijn gemaakt van GFK. Dat biedt niet alleen bescherming tegen hagelschade, maar maakt van de Nova Trend ook een stabiele duurzame caravan.

Opvallend zijn ook de lichtmetalen velgen en de led-achterlichten. De gladde zilverkleurige zijwanden zijn voorzien van een sportief buitendesign. Samen met de kenmerkende ronde vormen geeft het de ERIBA caravan een hoogwaardig voorkomen.

ERIBA
Binnenin de ERIBA veel wit in combinatie met een lichte houtkleur.
ERIBA
Binnenin de ERIBA veel wit in combinatie met een lichte houtkleur.

Caravan met een frisse uitstraling

Over smaak valt niet te twisten, maar iedereen zal beamen dat de ERIBA Nova Trend Edition een stijlvolle, frisse uitstraling heeft. Dat komt met name door het kleurgebruik. Binnen in de caravan is veel wit gebruikt in combinatie met een lichte houtkleur, bijvoorbeeld op de bovenkastjes. Het grote dakraam zorgt bovendien voor veel lichtinval.

De keuken heeft hoogglans witte bovenkastjes en voor de ruime opberglades onder het werkblad is weer die lichte houtkleur gebruikt. In combinatie met een werkblad in steenlook heb je een strakke keuken. Ook de badkamer in de Nova Trend is modern, ruim én praktisch. Er zijn veel handige opbergvakjes, waarin tandborstels, haaraccessoires en make-up-spullen prima op hun plaats blijven.

Sowieso heeft de ERIBA caravan veel opbergruimte. De bovenkastjes en lades hebben een soft-close-functie. Handig zijn ook de open vakjes onder de bovenkastjes. Ideaal om kleine spulletjes neer te leggen die je graag binnen handbereik hebt, zoals boeken en tijdschriften.

De Nova Trend Edition 480 heeft de bekende V-vorm aan het voeteneinde.
De Nova Trend Edition 480 heeft de bekende V-vorm aan het voeteneinde.

ERIBA Nova Trend Edition 445 en 480

De ERIBA Nova Trend Edition 445 is ietsje korter dan de 448. Die laatste heeft een totale lengte van 7,03 meter, de 445 is 18 centimeter korter.

De 445 heeft achterin een Frans bed, met daarnaast de badkamer. Tegenover de toegangsdeur in het midden van de caravan is de keuken geplaatst. Daar tegenover staat een hoge kledingkast. De zithoek, waarvan een tweede bed te maken is, vind je aan de voorkant van deze Nova Trend.

Bij de 480 is die zithoek juist helemaal achteraan geplaatst. De keuken staat ook hier in het midden van de caravan. Daar tegenover vind je de badkamer en helemaal voorin het tweepersoonsbed. Dat heeft de van ERIBA bekende V-vorm aan het voeteneinde. Hierdoor is het gemakkelijk in- en uitstappen.

Alle functies regel je eenvoudig met het ERIBA Smart Home-systeem.
Alle functies regel je eenvoudig met het ERIBA Smart Home-systeem.

ERIBA Smart Home-systeem

Beide Nova Trend-modellen zijn voorzien van het ERIBA Smart Home-systeem. Dit houdt in dat alle belangrijke (en optionele) functies als verwarming, airco en warmwatervoorziening eenvoudig kunnen worden geregeld via het display boven de toegangsdeur. Dit geeft ook informatie over de accu, vers water en de temperatuur weer. Met de ERIBA-app kunnen alle functies bovendien via bluetooth of afstandsbediening worden geregeld.

ERIBA biedt de Nova Trend Edition 445 en 480 aan tegen een all-in actieprijs bij de dealer voor respectievelijk 31.240 en 31.790 euro. Wil je meer weten over deze caravans? Ga dan naar de website van ERIBA.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!