Klaar voor het kampeerseizoen met de Eriba Nova

Martine van Kuler

Het is langer licht, de temperatuur stijgt en de eerste blaadjes komen aan de bomen. Dat betekent dat binnenkort het kampeerseizoen begint. Een goed moment om eens na te denken over je kampeermiddel. Ben je misschien toe aan iets anders? Een caravan waar je zeker mee gezien kunt worden is de Eriba Nova.

Eriba Nova

Modern, licht en comfortabel. Als we de Eriba Nova van binnen bekijken, verlangen we naar eindeloze kampeervakanties met deze caravan. Het model bestaat sinds 1966, maar heeft door de jaren heen de nodige ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van techniek en design. Anno 2021 is er de keuze uit maar liefst tien indelingen, waaronder varianten met een Frans bed en een echte familiecaravan met een stapelbed. Voor ieder wat wils dus. Sinds vorig seizoen is de Nova leverbaar in twee uitvoeringen: de Trend en de Ambience.

Hout in combinatie met wit. Dit zorgt voor een frisse uitstraling.
Hout in combinatie met wit. Dit zorgt voor een frisse uitstraling.

Eriba Nova is een moderne caravan

Welke uitvoering je ook kiest, met de Eriba Nova ben je verzekerd van een eigentijdse, moderne caravan. De standaarduitvoering is de Trend. De Ambience is wat luxer. Dit blijkt onder meer uit de afscheiding tussen het woon- en slaapgedeelte. Die afscheiding maak je in de Trend met een gordijn. De Ambience heeft een houten schuifdeur. Beide uitvoeringen hebben de ruime kledingkast – mét verlichting – gemeen. Dat is zeker iets wat ons enorm aanspreekt. Hoeven we eindelijk niet meer te kiezen welke schoenen, jurkjes of shorts we kunnen meenemen op vakantie.

Opvallend lichte keuken

Misschien wel het opvallendst in beide uitvoeringen van de Eriba Nova zijn de hoogglans witte bovenkasten in de keuken. Deze vormen een mooi contrast met de ruime keukenlades in houtdecor: licht eiken in de Trend, en iets donkerder walnoot in de Ambience. In combinatie met een werkblad in steenlook heb je een strakke keuken.

Check die hoogglans witte keukenkastjes!
Check die hoogglans witte keukenkastjes!

Caravan met een ruime badkamer

Ook de badkamer in de Nova is modern. Maar dat niet alleen, want we vinden hem ook ruim én praktisch. Na het verplaatsen van de caravan gebeurt het geregeld dat we de deur van de badkamer opendoen en ontdekken dat de grond bezaait ligt met tandborstels, haaraccessoires en make-up-spullen. De kans dat dit gebeurt met de Eriba Nova is klein. De caravan heeft namelijk veel handige opbergvakjes waarin toiletartikelen prima op hun plaats blijven.

En dan is hij ook nog eens lekker ruim. Sinds de coronamaatregelen is eigen sanitair op de camping geen overbodige luxe. Een flinke badkamer vinden veel caravaneigenaren dan ook een pre. De sanitaire ruimte in de Nova is standaard voorzien van een 55 liter-verswatertank, dus als je er wilt douchen, dan is dat geen probleem.

De Eriba Nova heeft een ruime badkamer. Dat is zeker in deze tijd een pre.
De Eriba Nova heeft een ruime badkamer. Dat is zeker in deze tijd een pre.

De keuze is reuze

Zogezegd is de Eriba Nova verkrijgbaar in tien verschillende indelingen. De meeste compacte is de 445. Deze caravan heeft een lengte van 6,85 meter en kost ca. 28.590 euro. De grootste caravan in de Nova-serie is de 620. Deze tandemasser heeft een totale lengte van 8,35 meter. Voor deze reus betaal je bij de dealer ongeveer 40.790 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!