Dethleffs c'joy

Dethleffs c’joy klaar voor 2023

Martine van Kuler

De Dethleffs c'joy krijgt een upgrade. Een moderner interieur, een efficiënte compressorkoelkast en extra uitrustingspakketten. Daarmee is de caravanserie voor starters klaar voor 2023.

De eerste cjoy rolde in 2017 van de band. De starterscaravan van Dethleffs was vrijwel meteen een succes. Niet verrassend, want zelfs kleinere voertuigen kunnen de compacte caravan trekken. Met een breedte van 2,12 meter hoef je smalle weggetjes bovendien niet te schuwen met de cjoy. Iets wat vooral beginnende caravanners fijn vinden. De populariteit van de caravan is nog niet tanende. Zeker met de nieuwe upgrade verwachten wij de Dethleffs c’joy de komende jaren veelvuldig op de camping tegen te komen. 

Dethleffs c'joy interieur
Dethleffs c'joy interieur

Modern en toegankelijk

Aan de buitenkant van de cjoy valt vooral de tweedelige toegangsdeur op. Het dak, en de voor- en achterzijde zijn gemaakt van hagelbestendiger gfk.

Ook aan de binnenkant verandert er het een en ander. Voor het modeljaar 2023 maakt Dethleffs het interieur van de cjoy moderner. De meubelpanelen krijgen een licht houtdecor en de bovenkasten lichte kleppen. Er is keuze uit twee stofferingen. De ene heeft kussens in lichtgrijs en beige, de andere in antraciet en turquoise.

Dethleffs c'joy interieur
Dethleffs c'joy interieur

Efficiënte compressorkoelkast in de keuken

Minder opvallend, maar niet minder belangrijk is de verandering in de keuken van de Dethleffs cjoy. De absorptiekoelkast maakt plaats voor een efficiënte compressorkoelkast. Deze kan zowel tijdens het rijden met 12 volt als met stroom worden gebruikt en koelt snel en betrouwbaar. In de cjoy 460 LE – het model met eenpersoonsbedden – heeft de koelkast een inhoud van 83 liter. De overige modellen krijgen er een met een inhoud van 132 liter.

Dethleffs c'joy voor elke doelgroep

De Dethleffs c’joy is er in vijf indelingen. Het kortste model is de cjoy 410 LK, met een opbouwlengte van 4,99 meter. Deze heeft stapelbedden in het achterste gedeelte, een toiletruimte, keuken en een grote zitgroep in het voorste gedeelte.

De cjoy 420 QSH heeft voorin een dwarsbed voor twee personen en in het midden een dinette. Keuken en badkamer bevinden zich in het achterste gedeelte.

De cjoy 460 LE heeft in de lengte geplaatste eenpersoonsbedden en een dinette in het voorste gedeelte. De keuken en tegenoverliggende toiletruimte zien we terug in het middengedeelte.

De cjoy 480 FSH biedt maximale ruimte voor stellen met een keuken en badkamer in het achterste gedeelte en een grote slaapruimte met een in de lengte ingebouwd tweepersoonsbed voorin.

De grote gezinscaravan cjoy 480 QLK tenslotte heeft een dwars geplaatst tweepersoonsbed in het voorste gedeelte, een grote zitgroep, keuken en badkamer erachter en helemaal achterin stapelbedden. In alle cjoy-modellen kan de badkamer optioneel met een douche worden uitgerust.

Dethleffs c'joy keuken
Dethleffs c'joy keuken
Dethleffs c'joy badkamer
Dethleffs c'joy badkamer

Uitrustingspakketten voor meer comfort en veiligheid

Voor de Dethleffs cjoy kun je vanaf 2023 kiezen voor de uitrustingspakketten Touring en Dynamik. Het uit andere series bekende Touring-pakket bevat de warmwatervoorziening met een Truma-boiler, een warmeluchtinstallatie, een 50 x 70 centimeter groot hef-kanteldakluik en een hordeur.

Bij het uitrustingspakket Dynamik worden een mobiele vuilwatertank, een 44 liter grote verswatertank, een reservewielhouder en een serviceluik aan de buitenkant toegevoegd. Verder zijn bij het Dynamik-pakket schokdempers en een veiligheidskoppeling inbegrepen. Daarmee mag cjoy in combinatie met een geschikt trekkend voertuig worden gebruikt voor snelheden tot 100 km/u.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!