Carpento

Carpento caravan: licht, compact en opvallend

Martine van Kuler

Ben jij een type voor een grote caravan? Bij voorkeur een die niet zo opvallend is, gewoon een degelijk reispaleis? Tja, dan kun je dit artikel beter overslaan. Het hoofdpersonage in dit stuk is namelijk licht, compact en een echte eyecatcher. Zijn naam? Carpento!

Carpento werd ruim zeven jaar geleden geboren in Turkije. Hij groeide er op, ontwikkelde zich en bleek uiteindelijk klaar om de wijde wereld in te trekken. Begin dit jaar kwam hij naar Nederland en afgelopen oktober stond hij vol trots te stralen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Veel bezoekers vonden hem leuk en dat geldt ook voor ons.

Carpento is een opvallende verschijning

Carpento loop je niet snel voorbij, want de caravan is een opvallende verschijning. Dankzij de opvallende daklijn en het rondlopende panoramaraam aan de voorkant heeft hij wel wat weg van de Airstream Basecamp. En toch heeft hij een geheel eigen karakter.

Dankzij het gestroomlijnde ontwerp heeft de caravan een lage luchtweerstand. Bovendien hebben alle modellen een maximaal toelaatbaar totaalgewicht van 750 kilo. Dit maakt de Carpento ook geschikt voor kampeerders die een elektrische auto hebben.

Carpento
Carpento

Hip van buiten, retro van binnen

Carpento is niet al te groot, maar dat wil niet zeggen dat het binnen behelpen is. Waar de buitenkant van de caravan opvallend modern is, zien we in het interieur juist een vleugje retro.

De ronde vorm komt ook aan de binnenkant terug. De meubels zijn gemaakt van watervast multiplex uit populierenhout en de bekleding is van taupekleurig velours. Dit geeft een caravan een warme uitstraling.

Carpento
Carpento

Carpento verkrijgbaar in drie modellen

De Carpento caravan is er in drie maten: de 310, de 360 en de 410. Dat is ook meteen de lengtemaat van de opbouw zonder dissel. Voor de lengte mét dissel tel je er nog 1,10 meter bij op. Maar wat krijg je voor een caravan van 3,10 meter lang en 540 kilo zwaar? In ieder geval een zithoek onder het panaromaraam. Deze kun je ombouwen tot een tweepersoonsbed van 1,30 bij 1,90 meter. In het midden is een badkamer met toilet geplaatst en het keukenblok staat tegen de achterwand.

De Carpento 360 is een maatje groter en weegt 600 kilo. Hij heeft het keukenblok rechts naast de deur staan en tegen de achterwand staat een stapelbed. Een coole compacte caravan met slaapplaatsen en ruimte voor vier. Het grootste model, de 410, heeft zowel voorin als achterin een zithoek. Beide kun je ombouwen tot een bed. Dit model weegt 680 kilo en wordt geleverd met verzwaarde as met een max. toelaatbaar gewicht van 1.000 kilo.

De Carpento 310 is verkrijgbaar vanaf  14.995 euro. Voor de 360 is dit 16.995 euro en de 410 is er vanaf 18.995 euro.

Wil je zelf eens kennismaken met Carpento? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!