Caravelair pakt uit in 2024 met twee nieuwe caravanseries

Martine van Kuler

Caravelair heeft de plannen voor 2024 bekendgemaakt. De Franse caravanfabrikant brengt het aantal modellen terug van vier naar drie. De Alba blijft en de Sport Line en Exclusive Line zijn nieuw. Caravelair neemt afscheid van de Alba Style, Antares Titanium en Artica.

Caravelair – onderdeel van de Trigano Groep – heeft een uitstekend jaar achter de rug, maar dat betekent niet dat de Franse fabrikant het rustiger aan doet. Integendeel, want voor 2024 heeft de caravanbouwer heel wat in petto.

Vijfde indeling voor de Alba

De Alba is de populaire instapcaravan van Caravelair. Hij was in 2023 verkrijgbaar in vier indelingen en daar komt een vijfde bij: de 472. Deze was het afgelopen jaar verkrijgbaar in de Alba Style-serie. De caravans krijgen een nieuwe buitendecoratie, en de witte zijwanden bestaan voortaan uit polyester. Dit betekent dat meteen de isolatie is opgeschaald naar het IRP-systeem. Er zijn twee uitbreidingspakketten te bestellen. Het Safety Pack – met  AKS-stabilisator, schokbrekers en reservewiel – en het Cosy Pack, dat bestaat uit een serviceluik, groot dakluik, dik matras, hordeur, extra led-spotjes en een extra led-strip. De Caravelair Alba is verkrijgbaar vanaf 17.990 euro.

Caravelair Sport Line
Binnenkijken in de nieuwe Caravelair Sport Line.
Caravelair Sport Line
Binnenkijken in de nieuwe Caravelair Sport Line.

Nieuwe Sport Line

De nieuwe Sport Line is een combinatie van de huidige Alba Style en Antares Titanium. De buitenkant kenmerkt zich door een nieuwe striping op grijze buitenwanden. Het Safety Pack en Cosy Pack van de Alba-serie behoren hier tot de standaarduitrusting. Ook heeft de Sport-Line standaard een Shower Pack, dat bestaat uit een boiler, een vaste watertank van 50 liter, een douchegordijn en een handdouche.

De Sport Line krijgt de Sydney-bekleding uit de Antares Titanium en een nieuwe kleurstelling van de bovenkastjes en het vloerzeil. Het model komt er in vier indelingen, waaronder een met een stapelbed achterin. De Sport Line is er vanaf 24.490 euro.

Caravelair Exclusive Line
De Caravelair Exclusive Line. (Dit is een foto van de 522, maar de interieurstijl is hetzelfde als die in de 586)
Caravelair Exclusive Line
De Caravelair Exclusive Line. (Dit is een foto van de 522, maar de interieurstijl is hetzelfde als die in de 586)

Exclusive line: voor wie van luxe houdt

Het nieuwe topmodel van Caravelair is de Exclusive Line. Dit is een doorontwikkeling van de Artica. Alle modellen krijgen standaard een panoramaraam en hebben de zitgroep voorin. Ook de bekleding is nieuw.

De standaarduitrusting ligt op een nog hoger niveau dan dat van de Sport-Line, met onder meer buitenaansluitingen voor douche en gas, een elektrische opstap, aansluiting voor direct water vanaf de kraan, een tv-aansluiting en accuvoorbereiding. Ook heeft de Exclusive Line standaard de Truma Combi 4-boiler en een douche-toiletruimte die is af te scheiden door middel van vouwdeuren. De wastafel is opklapbaar, waardoor je comfortabel kunt douchen. De serie komt er in drie indelingen en is verkrijgbaar vanaf 32.490 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!