Caravelair Alba Style

Caravelair houdt in 2023 vast aan succesformule

Martine van Kuler

Als je een succesformule te pakken hebt, waarom zou je die dan wijzigen? Dat is de gedachte van Caravelair. De Franse caravanfabrikant heeft een goed jaar achter de rug en voert voor 2023 slechts een paar kleine wijzigingen door.

Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk kamperen is, en daar profiteert Caravelair – onderdeel van de Trigano Groep – van. Het Franse merk maakt betaalbare en lichtgewicht caravans die in de smaak vallen bij beginnende kampeerders. Voor komend seizoen voert Caravelair dan ook slechts een paar kleine wijzigingen door.

Caravelair Alba met voorraam

De Alba is de populaire instapcaravan van Caravelair. Voor modeljaar 2023 krijgen alle modellen standaard een voorraam. Deze serie is ook komend seizoen uit te breiden met het bekende pack Travel (AKS 3004, schokbrekers, serviceluik 75×30 cm, vaste watertank van 50 liter, afvalwatertank van 30 liter en reservewiel-houder in de disselbak).

De Alba is volgend seizoen verkrijgbaar in de indelingen 390, 400, 426 en 466. De Alba 472 komt te vervallen. Wil je meer weten over de Alba? Lees dan het artikel dat we eerder dit jaar schreven over de Alba 390.

caravelair Alba 390
Klein, maar fijn: Caravelair Alba 390.
caravelair Alba 390
Klein, maar fijn: Caravelair Alba 390.

Kleine wijzigingen voor Alba Style

Voor kampeerders die iets meer luxe willen, is er de Caravelair Alba Style. Dit is in feite een combinatie van de basic Alba- en de luxere Titanium-serie. De Alba Style heeft het meubeldecor van de Titanium en een hoger uitrustingsniveau dan de Alba. Denk hierbij aan onder meer polyester zijbeplating, schokbrekers, een boiler, een groot dakluik en een comfortmatras. Voor modeljaar 2023 zijn er enkele wijzigingen: de Alba Style 466 (zie de foto boven dit artikel) krijgt standaard een XL-Freeze 150 liter koelkast en de indelingen 460 en 497 komen te vervallen.

Caravelair Antares Titanium 450
Modern en stijlvol: de Caravelair Antares Titanium 450.
Caravelair Antares Titanium 450
Modern en stijlvol: de Caravelair Antares Titanium 450.

Caravelair Antares Titanium en Artica

Tot slot de Antares Titanium en Artica. Caravelair laat deze series in modeljaar 2023 vrijwel ongewijzigd. Geen gekke gedachte, aangezien deze modellen al een hoog uitrustingsniveau hebben. De Antares Titanium blijft verkrijgbaar als 450, 455 en 470, dus de koper heeft blijft keuze houden tussen enkele bedden, een vast tweepersoonsbed en een queensbed

Ook aan de Artica-serie verandert weinig. Nieuw is alleen het voorraam in de Artica 490 en 492.

Benieuwd hoeveel je moet neertellen voor een nieuwe caravan van het Franse merk? Instapcaravan Alba is verkrijgbaar vanaf 18.445 euro, de wat luxere Alba Style begint bij 21.050 euro, de Antares Titanium wisselt vanaf 24.850 euro van eigenaar en de Artica start bij 28.550 euro. Ben jij geïnteresseerd in een caravan van Caravelair? Klik dan op onderstaande button voor meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!