Camppass CR550

Camppass CR 550 is een caravan voor stoere kampeerders

Martine van Kuler

Houd je van onopvallende caravans? Sla dit artikel dan maar over, want waarschijnlijk is de Camppass CR 550 niks voor jou. Met deze minicaravan trek je gegarandeerd veel bekijks. Vind je dat niet erg en vind je een tikkie anders juist wel leuk? Lees dan snel verder!

Turkije begint naam te maken als land van de minicaravans. Eerder stelden we al Vestavan, Carpento en de leuke Troy van Hotomobil aan je voor. Ook Camppass wordt deels in Turkije gemaakt en dit is wederom een minicaravan die er mag zijn. Extra leuk: dankzij het optionele stapelbed kun je er met z’n vieren in slapen.

Camppass CR 550 is stoer van buiten

De Camppass is waarschijnlijk geen caravan voor mensen die een seizoensplek hebben of in de zomer bij voorkeur drie weken op dezelfde camping staan. Kampeerders die graag rondtrekken en misschien zelfs midden in de natuur willen overnachten, zullen waarschijnlijk wél gecharmeerd zijn van het reispaleisje, dat deels in Turkije en deels in Oostenrijk wordt gemaakt.

Met zijn dynamische lijnen en opvallende vorm is de Camppass een opvallende verschijning. Er is keuze uit zes verschillende kleuren: Adventure (zwart/wit), Cross-over (zwart), Extreme (geel/wit), Marine (donkerblauw/wit), Sand (grijsbruin/wit) en Sportif (petrol/wit).

Camppass-CR550-zithoek
Binnenkijken in de Turkse Camppass.
Camppass-CR550-zithoek
Binnenkijken in de Turkse Camppass.

Camppass CR 550 in cijfers

De aslast van de Camppass CR 550 is 1500 kilo en leeg weegt hij de helft: 750 kilo. Hij is in totaal 5,52 meter lang, 2,26 meter breed en 2,50 meter hoog en daarom mogen we hem nog wel een minicaravan noemen. De makers wilden een caravan ontwerpen waarmee ze eenvoudig aan de hectiek van alledag konden ontsnappen. Een kampeermiddel waarmee je het avontuur kunt opzoeken. Dat is gelukt.

Camppass-CR550-buitenkeuken
Koken doe je lekker buiten de Campass CR550.
Camppass-CR550-buitenkeuken
Koken doe je lekker buiten de Campass CR550.

Koken in de buitenlucht

Kamperen is genieten van het buitenleven en dat hebben ze bij Camppass goed begrepen door een buitenkeuken te maken. Deze vind je aan de achterzijde van de caravan en is voorzien van een tweepits gasfornuis, een spoelbak en opbergruimte voor servies en bestek. Als de duisternis valt, sta je niet meteen in het donker, want er is verlichting in de buitenkeuken. Een koelkast met een inhoud van 90 liter is optioneel.

Camppass-CR550-interieur
Dankzij het stapelbed kun je met z'n vieren in deze minicaravan slapen.
Camppass-CR550-interieur
Dankzij het stapelbed kun je met z'n vieren in deze minicaravan slapen.

Minicaravan met vier slaapplaatsen

In de meeste minicaravans kun je met hooguit twee mensen slapen, maar in de Camppass CR 550 kun je met z’n vieren overnachten. Als je kiest voor de uitvoering met het stapelbed tenminste. De slaapplaatsen zijn 2,03 meter lang en 70 centimeter breed, dus zelfs een uit de kluiten gewassen puber kan hier prima liggen. De zitgroep is om te bouwen tot een tweepersoonsbed van 2,03 bij 1,36 meter.

Plassen en wassen doe je in de badkamer, al moet je voor een draagbate toiletcassette wel extra betalen. Hetzelfde geldt voor onder meer airconditioning, een stabilisatorkoppeling, een combi-verwarming en zonnepanelen. Kies je geen extra’s, dan ben je 30.225 euro kwijt.

Naast de CR 550 is er een CR 5501 verkrijgbaar. Deze heeft in plaats van een stapelbed een binnenkeuken. De buitenkeuken heeft in deze uitvoering plaatsgemaakt voor extra bagageruimte.

Wil je meer weten over Camppass? Klik dan op onderstaande button. Je komt dan uit bij de importeur. Deze doet ook de verkoop aangezien er nog geen Nederlandse dealer is.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!