LMC_Modo
Modo, de modulaire aanhanger van LMC.

LMC 2025 – is prototype Modo de caravan van de toekomst?

Martine van Kuler

LMC presenteerde afgelopen week de plannen voor 2025. Die zijn ambitieus. Zo krijgt caravanserie Sassino een opknapbeurt en is de populaire hefbedindeling van de Tourer H 630 nu ook beschikbaar op Ford. Bovendien toonde de Duitse fabrikant een wel heel bijzonder prototype, de LMC Modo.

Traditiegetrouw presenteren de camper- en caravanfabrikanten rond deze tijd hun plannen voor het volgende modeljaar. Zo ook het Duitse LMC. De komende weken gaan we op Campingtrend uitgebreider in op het camper- en caravannieuws, maar in dit artikel lichten we alvast een tipje van de sluier op.

Prototype LMC Modo

Modulaire voertuigen zijn populair. Steeds meer mensen willen een kampeervoertuig dat ze ook in het dagelijks leven kunnen gebruiken. LMC springt daarop in met de Modo (foto boven dit artikel). Deze aanhanger kun je geheel naar wens indelen. Dankzij een flexibel meubelsysteem maak je er eenvoudig een vakantievoertuig van. Het modulaire systeem is gebaseerd op luchtvaartrails en overtuigt door zijn brede toepassingsmogelijkheden. Er zijn verschillende modules verkrijgbaar, allemaal in dezelfde maat. Denk hierbij aan opbergdozen en kasten in verschillende designs, een keukenmodule met spoelbak, een opklapbed en een kinderbedje.

De LMC Modo is nog een prototype, maar gezien de populariteit van modulaire voertuigen zal het hier waarschijnlijk niet bij blijven. LMC toont de Modo eind augustus op de Caravan Salon in Düsseldorf aan het grote publiek.

LMC_2025
De Sassino is de instapper van LMC.
LMC_2025
De Sassino is de instapper van LMC.

LMC Sassino krijgt facelift

De LMC Sassino is een instapcaravan die vooral populair is onder jonge stellen en gezinnen. Dat zal vast niet veranderen, want in modeljaar 2025 krijgt de caravan een nieuwe frisse look. Het nieuwe interieurdesign is ton sur ton, warme aardetinten gecombineerd met eiken. Het vloer- en werkbladdecor heeft een trendy betonlook. Verder zien we in de vernieuwde Sassino greeploze kastjes en een decoratief boogelement, een stijl die LMC ook laat zien in de caravanseries Tandero en Videro.

De LMC Sassino is verkrijgbaar in vijf indelingen en heeft maximaal zeven slaapplaatsen.

LMC_Sassino_2025
De LMC Sassino krijgt een moderner interieur.
LMC_Sassino_2025
De LMC Sassino krijgt een moderner interieur.

Subtiele veranderingen voor Exquisit VIP

De Exquisit VIP is de premiumcaravanserie van LMC. Voor modeljaar 2025 voert de Duitse fabrikant wat kleine veranderingen door wat betreft kleur en afwerking. Zo zijn er nieuwe kleuren voor de gordijnen, stoffering en hoofdsteunen. Ook de decors voor de tafel en planken zijn herzien.

Camperserie Tourer op Ford

Ook voor de campers heeft LMC het een en ander in petto voor 2025. Zo gaat de populaire hefbedindeling H 630 op Ford in serieproductie. Hiermee is het na de H 664 G de tweede Tourer op dit chassis.

Negen van de elf Tourer-indelingen zijn verkrijgbaar op Fiat. Zij krijgen een nieuw uiterlijk dankzij de introductie van het Fiat Serie 2-chassis. Dit heeft een nieuwe Euro 6E-motor, nieuwe voorbumper, nieuwe grille in carrosseriekleur, nieuwe buitenspiegels, zwarte koplampen en M+S*-banden.

Meer over de Tourer en andere LMC-plannen voor 2025 lees je binnenkort op Campingtrend.

LMC

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!