Waarom kiezen tussen boot of caravan? Neem SealVans!

Martine van Kuler

Is het een boot? Of is het een caravan? Het is een SealVans! Kiezen tussen kamperen en varen hoeft niet meer. Met SealVans kun je zowel op de camping als op het water overnachten. De ‘caravanboot’ is er in twee formaten.

Ga je iedere vakantie met een caravan op pad, maar kijk je in de sluizen verlekkerd naar mensen op een boot? Of breng jij veel tijd door in de haven, maar verlang je stiekem naar de camping? Het Turkse SealVans heeft de oplossing: een amfibische caravan.

SealVans maakt amfibische caravans

De Turkse startup maakte vorig jaar al een prototype van de caravan die je ook als boot kunt gebruiken, en dit jaar komt het amfibische vakantievoertuig definitief op de markt. Hoewel wij ons afvragen hoeveel mensen warmlopen voor drijvende caravan, kunnen we niet ontkennen dat het een mooie oplossing is voor mensen die van zowel varen als kamperen houden. SealVans heeft twee amfibische caravanmodellen gelanceerd: de Seal 4,20m en Seal 7,50m.

SealVans
Kamperen met de Seal 7,50m.
SealVans
Kamperen met de Seal 7,50m.

Grote en kleine Seal

De Seal 4,20m heeft – niet geheel verrassend – een lengte van 4,20 meter. Hij weegt 710 kilo en biedt plaats aan twee personen. De Seal 7,50m is wat zwaarder. Hij weegt namelijk zo’n 2500 kilo en dat is heel andere koek. In deze grote Seal kun je met twee volwassenen en twee kinderen overnachten. Je krijgt er nog een keuken en een badkamer met douche bij ook.

SealVans niet voor kleine portemonnee

Hoe de SealVans van het land in het water komt en daarna weer terug aan land kunnen we natuurlijk uitleggen, maar veel duidelijker is het filmpje hierboven. Je krijgt meteen een rondleiding door de amfibische caravan.

Na het zien van de beelden zul je begrijpen dat de SealVans niet goedkoop zijn. Voor het kleinste model betaal je minimaal 28.000 euro, de grote variant is er vanaf 58.500 euro. Kun of wil je dit niet betalen, maar ben je wel geïnteresseerd in een voertuig waarmee je zowel op het land als het water kunt kamperen? Check dan ons artikel over de Z-Triton.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!