Blyss Speedcaravan 420 Cross Black Road: stoere caravan met zonnepanelen

Martine van Kuler

Met de zwarte dennenbomen aan de buitenzijde doet Blyss Speedcaravan 420 Cross Black Road zijn naam eer aan. Maar het zijn niet alleen de zwarte applicaties die de caravan een robuust uiterlijk geven. De ladder, de dakrails en de offroad-banden doen de rest. Minder zichtbaar, maar heel interessant zijn de zonnepanelen op het dak. Reden genoeg voor een kennismaking met deze Blyss Speedcaravan.

Het Poolse Blyss transporttechniek staat bekend om zijn trailers, maar het bedrijf maakt ook caravans. De Blyss Speedcaravan 420 Cross Black Road is het nieuwste model. Hij kost 29.900 euro en wij zijn benieuwd wat je voor die prijs allemaal krijgt.

Blyss Speedcaravan 420 Cross Black Road met zonnepanelen

De Cross Black Road is 4,00 meter lang, 2,00 meter breed en heeft een stahoogte van 1,90 meter. De totale hoogte van de caravan is 2,80 meter. Om binnen te komen moet je een flinke opstap maken, maar de elektrisch uitschuifbare treeplank helpt daarbij. De Blyss Speedcaravan heeft een maximaal totaalgewicht van 2.700 kilo. Het chassis met twee assen is afkomstig van AL-KO of Knott. De standaard wanddikte is 25 millimeter, maar als alternatief biedt Blyss ook een wanddikte van 40 millimeter aan. Dat is handig als je er ook in de winter mee op pad gaat. De watertank heeft een inhoud van 47 liter en aan boord van de caravan vind je een Truma S-2000 kachel.

Tot zover de technische opsomming, want het grote pluspunt van de Cross Black Road zijn natuurlijk de zonnepanelen op het dak. Het systeem heeft een vermogen van 170 watt en zet zonne-energie om in elektriciteit. De accu voor de stroomvoorziening heeft een accucapaciteit van 105 ampère-uur. Dat is genoeg voor in ieder geval één en misschien zelfs wel meerdere nachten zelfvoorzienend kamperen. Het maakt de caravan dan ook met name geschikt voor avonturiers met een voorliefde voor wildkamperen.

 

Blyss Speedcaravan 420 Cross Black Road zonnepanelen
Blyss Speedcaravan 420 Cross Black Road zonnepanelen
Blyss Speedcaravan 420 Cross Black Road bed
Blyss Speedcaravan 420 Cross Black Road bed
Blyss Speedcaravan 420 Cross Black Road keuken
Blyss Speedcaravan 420 Cross Black Road keuken

Stoer van buiten, basic van binnen

De Blyss Speedcaravan 420 Cross Black Road is een stoere caravan. Verwacht van binnen dus geen fancy interieur. Het is functioneel, maar meer ook niet. Aan de voorkant is een keukentje geplaatst met een tweepitsgasstel en een spoelbak. De koelkast staat aan de linkerkant in het midden. Naast het keukenblok zien we een badkamer met toilet en wastafel. Douchen doe je buiten onder de buitendouche of in het sanitairgebouw als je op een camping staat.

Achter in de caravan is een verhoogd bed van 86 x 200 centimeter geplaatst. De treinzit die ervoor te vinden is, kun je ombouwen tot een tweede slaapplaats. Dit maakt de caravan wat ons betreft ongeschikt voor romantische zielen die gezellig tegen elkaar aan willen kruipen. Ben je daarentegen een avonturier die graag offroad gaat, dan is de Blyss Speedcaravan 420 Cross Black Road wellicht interessant. Meer weten? Klik dan op onderstaande button.

 

SpecificatiesBlyss Speedcaravan 420 Cross Black Road

L x b x h: 4 x 2 x 2,80 meter
Stahoogte: 1,90 meter
Maximaal gewicht: 2700 kilo
Prijs: 29.900 euro
Blyss Speedcaravan 420 Cross Black Road

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!