barefoot

Barefoot is een schattige minicaravan uit The Cotswolds

Martine van Kuler

Hij is niet in Nederland verkrijgbaar en goedkoop is hij evenmin. Toch is de Engelse Barefoot caravan te leuk om niet over te schrijven. Het kleine ei uit de Cotswolds is verkrijgbaar in kekke kleuren als Duck Egg Blue en Dusty Pink. Need we say more?

Wat doe je als je een kleine caravan zoekt, maar je vindt er geen een die naar wens is? Precies, dan ontwerp je hem zelf. Dat was tenminste wat Cathy Chamberlain deed. Met haar zelfgebouwde caravan trok ze zoveel bekijks dat ze besloot er meer te maken; Barefoot was geboren.

Compacte lichtgewicht caravan

De glasvezelopbouw van de Barefoot is monocoque, wat wil zeggen dat hij uit één stuk is vervaardigd. De caravan is 5,20 meter lang, 1,92 meter breed en 2,36 meter hoog en hij weegt rijklaar 960 kilo. Je zult begrijpen dat je met deze afmetingen niet de wereld aan ruimte hebt. Toch is het Cathy gelukt er een keukentje met rvs-gootsteen, tweepits kookplaatje en koelkast, én een badkamer met douche, wastafel en toilet in te krijgen.

Barefoot caravan heeft retro-look

De Barefoot is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dusty Pink is onze favoriet, maar Duck Egg Blue en Soft Green lijkt ons ook wel wat. Vind je het wat te gek? De uitvoeringen Cotswold Cream, Pale Grey en White zijn wat minder opvallend.

Ook in het interieur kun je kiezen voor kleur. Oranje gordijnen, rode kussens of een limegroene keuken? Het kan allemaal. En dan ben je nog niet uitgekozen, want je moet ook de stijl van het interieur nog bepalen. Er zijn twee varianten: ‘Classic’ en ‘Forward’. De eerste heeft een gezellige uitstraling met eikenhouten frontjes en werkbladen, de tweede is met zijn overwegend witte interieur wat strakker en moderner. Beide varianten hebben een zithoek die enigszins doet denken aan een ouderwetse Amerikaanse diner.

Barefoot
Barefoot
Barefoot
Barefoot
dusty pink Barefoot
dusty pink Barefoot

Niet goedkoop, wel heel leuk

De Barefoot Classic is verkrijgbaar vanaf 36.450 pond, wat omgerekend een dikke 42.000 euro is. De Forward is zelfs nog 1000 pond duurder. Dat vinden wij behoorlijk aan de prijs voor een minicaravan. Bovendien heb je hem voor dat bedrag nog niet in Nederland.

Als je tóch een Barefoot caravan wilt aanschaffen moet je de oversteek maken naar de Engelse fabriek in The Cotswolds. Gelukkig is dat bepaald geen straf, want je kunt daar prima kamperen. En wil je wel een Engelse caravan, maar niet deze? Lees dan dit artikel eens.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!