b turtle fietscaravan
B Turtle: fietscaravan met tent!

Duurzaam op vakantie met de B Turtle fietscaravan

Martine van Kuler

Ben jij een fervent fietser én kampeer je graag? Dan is de B Turtle fietscaravan voor achter de e-bike misschien wel iets voor jou. Je hoeft geen duur hotel te boeken, geen tent op de bagagedrager mee te zeulen en hebt toch een fijn bed om in te slapen.

Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is de B Turtle fietscaravan in al zijn glorie te bewonderen. De Oostenrijkse fabrikant Gentle Tent probeert het product ook in fietsland Nederland aan de man te brengen, en gezien de drukte bij de stand lukt dat aardig.

Slaapplaats en transportwagen ineen

De B Turtle – de B staat voor bike en de Turtle voor de vorm, de caravan heeft wel wat weg van een schildpad –is een fietskar die transport- en kampeerfuncties combineert. De tent kan namelijk eenvoudig van de trailer worden gescheiden. Er blijft dan een stabiele fietskar van 110 x 79 x 58 centimeter over. Handig als je bijvoorbeeld veel boodschappen of je hond wilt vervoeren.

B Turtle fietscaravan binnen
B Turtle fietscaravan binnen

B Turtle fietscaravan licht en gestroomlijnd

Misschien denk je na het lezen van het bovenstaande stukje wel dat je je de tandjes moet trappen met de B Turtle achter je fiets. Nou, dat valt reuze mee. Mits je hem achter een e-bike hangt. De B Turtle fietscaravan heeft een totaalgewicht van 29 kilo en is compleet met tent 73 centimeter hoog. Dat maakt hem stabiel bij zij- en tegenwind. De bagagebak heeft een inhoud van 120 liter, dus je kunt naast je slaapzak en kussen nog aardig wat kleding meenemen. De bak is zowel tijdens het rijden als in de kampeermodus gemakkelijk bereikbaar.

B Turtle luifel
B Turtle luifel

Lekker slapen in de B Turtle

Na een flinke fietstocht moet je natuurlijk goed uitrusten. Daar is bij de B Turtle fietscaravan aan gedacht. Allereerst is er de voortent met luifel, waarin je droog en uit de wind kunt zitten. Slapen doe je op in het bed van 2,10 x 1,30 meter, wat in principe groot genoeg is voor twee personen.

Er is goed nieuws voor mensen die de kinderen meenemen op fietsvakantie. In het voorjaar van 2023 komt er namelijk een grotere variant van de fietscaravan op de markt. De B Turtle Maxi is er voor vier personen. Hoeveel deze gaat kosten is nog niet bekend, maar de gewone B Turtle fietscaravan heb je voor 3.499 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!