Airstream International 25IB

Europese Airstream International 25IB vernieuwd

Martine van Kuler

Een Airstream heb je waarschijnlijk vaker op televisie gezien dan op een Europese camping. Heel gek is dit niet, want de iconische caravan is gemaakt voor de Amerikaanse markt. Toch is er wel degelijk een variant die speciaal op de smaak van Europese kampeerders is afgestemd, de Airstream International 25IB. Drie jaar na de lancering krijgt de caravan upgrade.

De nieuwe Airstream International 25IB combineert de kenmerkende Amerikaanse stijl met Europese technologie. Zo is het chassis aangepast en voldoen de elektrische en gasinstallaties aan de Europese normen. De Airstream International 25IB is ruim 6,7 meter lang en bijna 2,5 meter breed. De caravan heeft een leeggewicht van 2500 kilo en een toegestaan ​​totaalgewicht van 3500 kilo. Je kunt dus flink wat bagage meenemen naar de camping. Standaard aan boord zijn een verswatertank met een inhoud van 104 liter en een grijswatertank met een inhoud van 121 liter.

Modern interieur met eilandbed

De Airstream International 25IB heeft een woonoppervlakte van bijna zeventien vierkante meter. Opgesloten zul je je dus niet snel voelen. Het interieur oogt modern door de donkere houten meubels met witte fronten en de grijze bovenkasten. De blikvanger in de caravan is echter het tweepersoonsbed. Van de afmeting van 1,42×1,83 zijn we niet zo onder de indruk, maar dat het dwars op de rijrichting is geplaatst en van beide kanten goed bereikbaar is, is mooi meegenomen. Bovendien is het bed met één druk op de knop in te korten, waardoor je overdag meer bewegingsruimte hebt.

In de boeg is een ronde zithoek geplaatst waar je met zes personen kunt zitten en die eventueel om te bouwen is tot een bed van 1,45×2,18 meter. Dat brengt het aantal slaapplaatsen in de Airstream International 25IB op vier.

Airstream International 25IB
Slapen als roosje in deze Airstream.
Airstream International 25IB
Slapen als roosje in deze Airstream.

Koken en douchen

Het sanitairgebouw van de camping hoef je niet per se te gebruiken als je met de Airstream International op pad bent. De ruime badkamer achter in de caravan heeft een keramisch Thetford-toilet, wastafel en aparte douchecabine. Er is veel ruimte om handdoeken en toiletartikelen op te bergen

Ook keukenprinsen- en -prinsessen komen aan hun trekken in de iconische caravan. Het keukenblok is voorzien van een ruim werkblad met rvs-spoelbak, een driepits gasfornuis, oven en grote koelkast met vriesvak. Ook hier zien we veel lades en kastjes voor servies en kookgerei.

Airstream International 25IB
De Airstream International 25IB is niet goedkoop.
Airstream International 25IB
De Airstream International 25IB is niet goedkoop.

Nog even sparen

Wil jij de nieuwe Airstream International 25IB de jouwe noemen, dan moet je toch echt diep in de buidel tasten. De caravan is topsegment en te koop vanaf 130.489 euro. Wij laten hem even aan ons voorbij gaan… Voor meer informatie over de Airstream caravans klik je op onderstaande button óf lees je de artikelen op Campingtrend.

SpecificatiesAirstream International 25IB

Totale lengte: 8,2 meter
Totale breedte: 2,5 meter
Leeggewicht : 2500 kilo
Toegestaan totaalgewicht : 3500 kilo
Aantal slaapplaatsen: 4
Airstream International 25IB

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!