Aero Cabin One

Primeur op de KCJ! Aero Cabin One is een kleine grote caravan

Martine van Kuler

Achter de auto hangen we graag een compacte caravan, maar op de camping snakken we naar ruimte. Herkenbaar? Wél voor Smitveld Vouwwagens. Het bedrijf dat al dertig jaar vouwwagens maakt heeft nu een caravan ontworpen, de Aero Cabin One. Deze innovatieve caravan heeft een uniek uitschuif- en pop-up-systeem.

Door zijn compacte buitenafmeting is de Aero Cabin One aerodynamisch. De caravan is 1,90 meter breed, 2 meter hoog en heeft een lengte van 5,5 meter. Ideale afmetingen om mee door Italiaanse dorpjes te toeren. Verder staat hij op een op maat gemaakt chassis van AL-KO en is hij voorzien van stevige uitdraaisteunen en opvallende 15 inch wielen.

Ruimte in de Aero Cabin One

De compacte afmetingen betekenen niet dat je in de Aero Cabin je kont niet kunt keren. Dankzij een pop-up dak heb je binnenin een stahoogte tot wel 2,4 meter. En vind je een lengte van 5,5 meter te weinig? Geen zorgen, want de caravan is voorzien van een uniek uitschuifsysteem waarmee je hem 70 centimeter langer maakt. Zo heb je binnen genoeg ruimte om te zitten, te slapen en te koken. Al kun je dat laatste ook buiten doen dankzij de verplaatsbare kookunit. Extra handig: de koelkast is dan ook van buitenaf te openen.

Aero Cabin One
Aero Cabin One
Aero Cabin One
Aero Cabin One

Aero Cabin One op de KCJ

Dat er in de compacte caravan een kingsize bed zit is een aangename verrassing. Het bestaat uit twee 15 centimeter dikke matrassen van 85×220 centimeter. Het comfortabele Froli schotelsysteem zorgt voor de juiste ondersteuning op elke plek.

Ben jij benieuwd naar de Aero Cabin One en wil je hem dolgraag in het echt zien én van binnen bekijken? Dat kan, want het prototype is te bewonderen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, van 4 t/m 8 oktober in Utrecht. Je vindt hem in hal 10 bij stand D032.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!