Restyling voor de Adria Altea – caravan krijgt tientallen updates

Martine van Kuler

De Adria Altea is razend populair in de Benelux en waarschijnlijk blijft dat nog wel even zo. De caravan ondergaat namelijk de nodige veranderingen, zowel van binnen als van buiten. Voor modeljaar 2023 zien we een nieuwe, frissere look en een lichtgewicht chassis.

Lichtgewicht constructie voor Adria caravan

Vorig jaar kregen de Alpina en de Adora al een opfrisbeurt, nu is het de beurt aan zusje Altea. Adria wil de caravan niet alleen lichter maken, maar ook moderner en ruimtelijker.

De grootste verandering van de Adria Altea 2023 is misschien wel de minst zichtbare: vanaf dit modeljaar is het lichtgewicht AL-KO Vario X-chassis de nieuwe basis voor de caravan. Aan de buitenkant zien we verder een nieuw ontworpen achterwand en grotere ramen aan de voorkant en bij de keuken. Wat blijft zijn de opvallende metalen handgrepen. De wanden zijn voorzien van Symalite thermoplastisch composiet, dat licht is en bekendstaat om zijn isolerende eigenschappen.

Modern en licht interieur

Niet alleen de carrosserie van de Adria Altea 2023 is lichter. Voor de kasten is bijvoorbeeld ook gebruikgemaakt van een lichtgewicht constructie. Bovendien zijn in de wandkasten uitneembare planken aanwezig. De u-vormige dinette is comfortabel en heeft een lichter frame. Bovendien is hij makkelijk om te bouwen tot extra slaapplaatsen door middel van metalen haken. Voor de bekleding heb je de keuze uit drie moderne kleuren. Desgewenst met contrasterende sierkussens.

Adria Altea 2023 keuken detail
Adria Altea 2023 keuken detail
Adria Altea 2023 ikea
Adria Altea 2023 ikea
Adria Altea 2023 douche
Adria Altea 2023 douche

Meer opbergruimte in nieuwe Adria Altea

De Adria Altea 2023 is niet alleen lichter, maar ook functioneler. Zo is er veel aandacht besteed aan de opbergruimte. In de keuken is dit terug te zien aan het formaat van de lades en de verwijderbare opbergplanken. De wastafel in de badkamer is opklapbaar, waardoor er goed gebruik wordt gemaakt van de ruimte. In de slaapkamer en bij de zithoek hangen vilten tassen om kleinere spullen in op te bergen, en ook aan de voorkant van de caravan zien we een ruime opbergruimte.

De nieuwe Altea is straks verkrijgbaar in tien indelingen. Hoeveel de caravan precies gaat kosten is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!