Adria Action caravan onder de loep

Martine van Kuler

De Adria Action bestaat al ruim vijftien jaar. Toch is deze caravan nog steeds populair onder Nederlandse kampeerders. Maar wat maakt de Adria Action nou zo’n geliefde caravan?

Adria Action: compacte lichtgewicht caravan

Met zijn (of moet ik ‘haar’ zeggen?) elegante rondingen is de Adria Action een opvallende verschijning. Adria bracht de caravan in 2005 op de markt ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum van het merk. Een jaar later werd de Action uitgeroepen tot ANWB Caravan het Jaar. De vakjury prees het innovatieve ontwerp en het optimale gebruik van de ruimte. Compact, lichtgewicht én met ronde vormen. Het verbaast me niet dat de caravan vijftien jaar na zijn introductie nog steeds geliefd is.

Inmiddels is er wel het een en ander veranderd. De Adria Action is echt wel met zijn tijd meegegaan. Zo kan de koper kiezen uit drie verschillende accentkleuren: indigo blue, chique antraciet en outdoor green. Ook is de caravan anno 2021 verkrijgbaar in vier verschillende indelingen met interieurlengtes variërend van 3,60 tot 3,90 meter.

Action 391 PH: klein van buiten, groot van binnen

De Adria Action vind ik aan de buitenkant echt een leuke caravan. Ik zou er zo mee op vakantie gaan! Maar is er ook genoeg ruimte voor man en twee kinderen of moeten zij thuisblijven? De Adria Action heeft één indeling met vier slaapplaatsen: de 391 PH.

Boven de zithoek – die je kunt ombouwen tot tweepersoonsbed – hangt een uittrekbaar bed. Hierop kun je ook met twee personen slapen. In theorie een prima oplossing, ware het niet dat de slaapruimte van de zithoek beperkt is als je het bed erboven uittrekt. Toch zou het voor mijn gezin een prima optie zijn. De kids zijn 11 en 9 jaar en slapen graag in een eigen tentje. Alleen op doorreis verkassen ze ‘s nachts naar de caravan. En voor één of twee nachtjes vind ik een beetje behelpen niet erg. Wil je voor langere tijd met z’n vieren in de Adria Action slapen? Bezint eer ge begint…

Met uittrekbed kun je in deze Adria Action in principe met z'n vieren slapen
Met uittrekbed kun je in deze Adria Action in principe met z'n vieren slapen

Caravan met modern interieur

Zodra de kinderen niet meer mee gaan op vakantie – laat het alsjeblieft nog heel lang duren – dan zie ik mezelf sowieso wel met een Adria Action op vakantie gaan. Ik houd van de ronde vormen aan de buitenkant, maar ook van het interieur van de caravan ben ik gecharmeerd. Welk model je ook kiest, één ding hebben alle Adria Action caravans gemeen: ze zijn compact, maar het zal je aan niets ontbreken. De interieurs zijn zeer efficiënt ingericht. Bovendien hebben alle modellen standaard een panoramavenster aan de voorkant. Dat betekent dat er lekker veel licht naar binnen komt. Ik houd ervan!

Compact, maar compleet
Compact, maar compleet

Technische gegevens van de Adria Action

De Adria Action is dus compact, licht én ziet er leuk uit. Maar de techneuten onder de lezers van dit artikel willen vast nog wat technische gegevens. Want hoe staat het bijvoorbeeld met de kwaliteit en wat zit er standaard in deze caravan? Sowieso zit dat bij Adria wel goed. De opbouw is van gfk-polyester, dus een gemiddelde hagelbui kan hij prima hebben. Verder staat de Action op een AL-KO chassis, is hij voorzien van een Truma-verwarming en heeft hij meerdere usb-aansluitingen. Meer weten? Kijk dan hier.

SpecificatiesAdria Action 391 PH

LxBxH: 5,97 x 2,19 x 2,58
Lengte opbouw: 4,31
Aantal slaapplaatsen: 4
Leeggewicht: 958 kilo
Maximaal gewicht: 1300 kilo
NL Prijs: 20.295 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!