La Mancelle Liberty

Steel de show op de camping: 5x kleurrijke caravans

Martine van Kuler

De Campingtrend-redactie pleit al jaren voor meer kleur op de camping. Wil jij dat ook en zoek je een vrolijk kampeermiddel? Kijk dan eens naar deze kleurrijke caravans.

1. La Mancelle Liberty

Caravans van La Mancelle zie je in Nederland maar zelden. Gek is het niet, want de Franse fabrikant – onderdeel van de Trigano Groep – heeft geen dealer in Nederland. Jammer vinden wij het wel, want La Mancelle Liberty (foto boven dit artikel) zou menig camping opfleuren. Kampeer je liever onopvallend, dan is de Liberty geen caravan voor jou. Met zijn puntige voorkant doet hij meer denken aan een boot, dan aan een caravan. Ook het houten decor aan de buitenkant van de standaarduitvoering trekt bekijks. En dan kan het zelfs nóg opvallender, want de Liberty is ook verkrijgbaar met een buitenkant van gekleurde bloemen, rode stippen, roze sterren of de Britse vlag. Kortom, La Mancelle Liberty hoort zeker in het rijtje kleurrijke caravans.

2. Mink 2.0

Is geel jouw kleur en zoek je een caravan die niet al te groot is? Gegarandeerd dat je gecharmeerd bent van de IJslandse minicaravan Mink 2.0. Zoals de naam al doet vermoeden is de Mink 2.0 de tweede versie van de minicaravan. Het is een all-season en all-terrain trailer. Klein, maar fijn gaat zeker op voor deze teardrop. Het zal je er aan niets ontbreken. Oké, misschien aan ruimte, maar hé, wat heb je nou helemaal nodig als je kampeert?

kleurrijke caravans
Kleurrijke caravan uit Turkije.
kleurrijke caravans
Kleurrijke caravan uit Turkije.

3. Vestavan 390

Op de Caravan Salon in augustus spotten we de Vestavan 390 in een coole groene kleur, maar de minicaravan uit Turkije is ook leverbaar in blauw en geel. Ben jij niet zo’n kleurrijk type? Niet getreurd, want standaard wordt de Vestavan 390 gewoon in het wit geleverd. Welke kleur je ook kiest, zodra je de caravan binnenstapt en de warme zachte kleuren ziet, begrijp je waarom Vestavan de kampeerwereld wil veroveren met de spreuk ‘back to nature’.

Eriba Touring Colour Editions
Een lijstje met kleurrijke caravans is niet compleet zonder de Eriba Touring Colour Editions.
Eriba Touring Colour Editions
Een lijstje met kleurrijke caravans is niet compleet zonder de Eriba Touring Colour Editions.

4. Eriba Colour Editions

De afgelopen maanden las je op Campingtrend al over de Eriba Touring Colour Editions, maar een artikel over kleurrijke caravans is natuurlijk niet compleet zonder deze leukerds nog eens te noemen. De caravan met zijn karakteristieke, aerodynamische carrosserievorm is verkrijgbaar in drie nieuwe, felle kleuren: Nugget Gold, Tango Red en Harbour Blue. Ga je voor zo’n exemplaar, dan steel je gegarandeerd de show op de camping.

Kleurrijke caravans
Het eerste pimpproject van Judith van Caravanity.
Kleurrijke caravans
Het eerste pimpproject van Judith van Caravanity.

5. Pimp je eigen caravan

Wil je een kleurrijke caravan en ben je een beetje handig? Geef dan je eigen caravan een makeover. Iemand die daar alles van weet is Judith van Caravanity. Volgens haar kan iedereen een caravan pimpen. “Het enige wat je nodig hebt is een portie durf.” In dit interview met Campingtrend vertelt ze meer over het opvrolijken van een caravan.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!