Carado Ford Edition24

Carado Edition24-halfintegralen op Ford Transit

Marije Onderwaater

Het kon niet uitblijven: in navolging van de in januari gepresenteerde Carado CV590 4×4 zet het merk nog meer campers op de Ford Transit. Voor modeljaar 2024 krijgen de Carado-halfintegralen T338, T447 en T449 eveneens de Ford als basisvoertuig onder de noemer Edition24.

“De Ford Transit als basis creëert ruimte voor nieuwe camperideeën”, liet Carado begin dit jaar weten. Daarbij kondigde het merk de drie vernieuwde halfintegralen al aan. Niet alleen het basisvoertuig is anders. De campers krijgen ook nieuwe decors en kopers hebben keuze uit vijf verschillende woonwerelden. Daarnaast hebben de halfintegralen een andere look met een vernieuwd design voor de zijkanten en achterzijde. De drie halfintegralen krijgen allemaal de toevoeging Edition24. De T338 en de T447 blijven naar wens ook op de Fiat Ducato verkrijgbaar.

Carado Edition24 interieur
Carado Edition24 interieur

Standaarduitrusting en optielijst

De Ford Transit is voor alle drie de modellen voorzien van een 130 pk-motor en 16 inch aluminium wielen. Tot de standaarduitrusting van de drie Carado Edition24-halfintegralen behoren verder onder meer een verduisteringssysteem, een 156 liter-koelkast, een geïsoleerde vuilwatertank, een luifel, een tv-pakket en een tweede garagedeur. De campers hebben allemaal een raam in de kap. Wie de Carado’s nog rijker wil uitrusten, kan kiezen uit een flinke rij opties. Hieronder vallen bijvoorbeeld een zwaardere 155 pk-motor, een automatische versnellingsbak, een hefbed, een fietsenrek en vloerverwarming.
Carado Edition24 Ford Transit
Carado Edition24 Ford Transit

Nieuwe woonwerelden

In het interieur is er – afhankelijk van het model – keuze uit de woonwerelden Graphite, Explorer, White, Brown en Grey. De bovenkastjes in de vernieuwde halfintegralen bieden meer bergruimte dan voorheen. Carado kreeg dit voor elkaar door de vorm van de kasten te veranderen waardoor meer volume is ontstaan. Ook de sanitaire ruimte kreeg een make-over en is daarmee helemaal klaar voor het nieuwe modeljaar. Binnen het basispakket is er de mogelijkheid om te kiezen voor een comfortdeur. Deze is 5 centimeter breder dan de standaarddeur en heeft een raam plus jashaken.

Plattegronden Carado Edition24
v.l.n.r. T338, T447 en T449
Plattegronden Carado Edition24
v.l.n.r. T338, T447 en T449

Drie modellen - twee lengtes

De drie Carado-halfintegralen zijn verschillend qua indeling. Dit zijn ze in het kort:

T338
De T338 is 6,99 meter lang en heeft enkele bedden. De zitgroep bestaat – naast de draaibare cabinestoelen – uit een dinettebank en een zijstoel. Verder is deze halfintegraal uitgerust met een compacte hoekkeuken en badkamer met wastafelwand die kan draaien zodat de douchecabine vrijkomt.
De T338 heeft een vanafprijs van 87.990 euro.

T447
De T447 heeft een lengte van 7,36 meter en eveneens enkele bedden. De zithoek is ruim met een hoekbank. In de keuken een driepitskookstel en een ronde spoelbak. De douche is tegenover het toilet te vinden.
De T447 heeft een vanafprijs van 89.990 euro.

T449
De T449 is eveneens 7,36 meter lang. Hier is achterin de camper een queensbed te vinden. Ook in deze camper een ruim zitgedeelte met een L-vormige bank. Deze halfintegraal heeft een separate douche.
De T449 heeft een vanafprijs van 89.990 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…