Carado A 132 wendbare alkoof onder de zes meter

Luc Schaepkens

De Carado A 132 alkoof is met 5,95 meter lengte een lekker compacte camper. Toch heb je binnen de ruimte, onder meer dankzij het omhoog te klappen bed. Deze alkoof is een echte familiecamper.

Carado A 132: compacte camper, lichtgewicht alkoof

De Carado A 132 weegt – volgens fabrieksopgave – slechts 2770 kilo schoon aan de haak. Met een maximaal gewicht van 3500 kilo blijft er een laadvermogen van 730 kilo over. Daar kun je als familiecamper mee voor de dag komen. Er kan immers genoeg vakantiebagage voor vier personen mee in deze toch compacte camper. En dat is meestal wel een voorwaarde voor een zorgeloze familievakantie. Indien gewenst, kan hij ook nog eens 2000 kilo geremd aan de trekhaak hebben. Handig voor kampeerders die bijvoorbeeld de motor willen meenemen. Onder de kap de bekende 2.3 multijet 6-d temp met 120 pk. Opvallend: het bed in de alkoof klap je overdag omhoog. Daardoor heb je in het interieur lekker de ruimte. Carado noemt dat compact, maar niet benauwend. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je hoofd stoot.

Ondanks de beperkte ruimte is het comfortabel slapen in de Carado A 132. Zo heeft het bed in de alkoof een bedmaat van 2,10 bij 1,60 meter. Achterin heb je met 2,10 bij 1,40/1,30 meter ook al niet te klagen. Daarbij zijn de matrassen van eersteklas kwaliteit. In het midden van deze alkoof aan de bijrijderskant het keukenblok. Drie pitten en een wasbak netjes afgedekt door een glazen plaat. De koelkast heeft een inhoud van 113 liter. Meteen na het keukenblok een kledingkast. Weer handig: de opstap naar het bed achterin is in deze kast weggewerkt. Tegenover het keukenblok de badkamer met wastafel, toilet en douche. Ook hiervoor geldt: compact en toch de ruimte.

Klein maar krachtig, noemt Carado dit model. De nieuwe indeling van de Carado A 132 alkoof geeft in ieder geval een flink ruimtelijk gevoel. Dit ondanks de compacte maat. Korter dan 6 meter en toch volwaardige slaapgelegenheid voor vier personen. Een lekkere wendbare compacte camper met een alkoof en ruimte voor de hele familie.

Specificaties

Basisvoertuig: Fiat Ducato
Afmetingen (lbh): 
5,95 / 2.32 / 3,14 meter
Maximaal gewicht: 
3500 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 
4 / 4
Prijs: 
53.990 euro
Website: Carado.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur