Camping_kamperen

Deelplatform Camptoo failliet

Martine van Kuler

Het is over en uit voor Camptoo. Het (ver)huurplatform voor campers en caravans vroeg deze week surseance van betaling aan. Als oorzaak noemt Camptoo het achterblijven van resultaten gecombineerd met een aantal forse tegenslagen. Inmiddels heeft de rechtbank het faillissement uitgesproken.

Op deelplatform Camptoo kun je campers en caravans huren of verhuren. Handig als je een kampeermiddel eens wilt uitproberen of er te weinig gebruik van maakt om het zelf aan te schaffen. Verhuurders kunnen juist iets extra’s verdienen door anderen te laten genieten van hun camper en caravan, die anders toch maar ongebruikt in de stalling zou staan. Camptoo regelt de promotie, de betaling, de verzekering en de borg, dus eigenlijk alles wat er bij (ver)huren komt kijken.

Veelbelovende start

Camptoo werd acht jaar geleden in Nederland opgericht en breidde zich al snel uit naar andere landen. In 2020 riep Financial Times het zelfs uit tot het snelstgroeiende bedrijf in de reissector en ook het jaar erna werden er nog goede resultaten behaald. 2022 was echter tegenvallend en drie forse tegenslagen nopen het bedrijf nu surseance van betaling aan te vragen. In acht jaar Camptoo zijn meer dan 180.000 reizigers uit 81 landen op vakantie geweest en zijn er 8920 campers en caravans verhuurd in 21 landen.

 

Geboekt! Wat nu?

Camptoo heeft de surseance van betaling aangevraagd met als doel om de komende boekingen door te kunnen laten gaan en de negatieve impact op de gebruikers zoveel mogelijk te beperken. Met de bewindvoerder wordt nu bezien of dit doel haalbaar is. Voor meer informatie verwijst het bedrijf naar de website van de bewindvoerder.

Update 27 november

Inmiddels is duidelijk dat het doek echt is gevallen voor Camptoo. De Rechtbank Den Haag heeft de surseance van betaling omgezet in een faillissement. Wanneer huurders en verhuurders van kampeermiddelen samen toch besluiten om al geplande boekingen door te laten gaan, moeten ze er rekening mee houden dat ze vandaag niet meer via Camptoo zijn verzekerd. Wanneer verzekering en pechhulp is afgesloten bij vóór 27 oktober 0.00 uur en de huurperiode ook voor die periode is ingegaan, kunnen huurders hier nog wel gebruik van maken. Alles hierover is te lezen op de site van GMW advocaten, de curator van Camptoo.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!