Campr e-Drifter

In de maak: de Campr e-Drifter ombouw voor elektrische bussen

Marije Onderwaater

Campr bouwt bussen om tot campers met een inbouw die kampeerders helemaal naar wens kunnen inrichten. De camperbouwer werkt nu aan de e-Drifter, een nieuw model op basis van de Fiat Scudo. Andere elektrische voertuigen kunnen ook als basis dienen. Het is de bedoeling dat de Campr e-Drifter in december officieel wordt gepresenteerd.

Campr bouwt sinds 2020 bussen om tot camper. Met hun bedrijf willen ondernemers Peter en Marlies Conijn samen met Jan-Willem Saurwalt, die een achtergrond als industrieel ontwerper heeft, een totaaloplossing bieden voor kampeerliefhebbers die hun bus willen laten omtoveren tot camper in geheel eigen stijl.

Van Campr Drifter tot e-Drifter

Een van de modellen van Campr is de Drifter, een ombouw voor de Volkswagen Transporter. Deze Drifter is er in twee varianten: voor twee personen en voor vijf personen. Vanaf december is de Drifter er ook voor elektrische bussen. De Campr e-Drifter staat op de Fiat Scudo, maar is naar wens ook beschikbaar voor de Peugeot e-Expert en de Opel Vivaro-e. Campr vond het de hoogste tijd voor een stap voorwaarts, zo vertelt de camperbouwer. “Met het oog op de toekomst wordt het tijd om mee te gaan in de transitie van elektrisch rijden. Hoe fijn is het als klanten klimaat neutraal op vakantie kunnen? Een groot voordeel van deze kleinere buscampers is dat ze veelal gebruikt worden voor dagelijks vervoer. Als je dan toch over wilt stappen op elektrisch rijden dan is het net zo leuk om je huis op wielen ervan te maken.”

Interieur Campr e-Drifter
Het interieur van de Campr e-Drifter
Interieur Campr e-Drifter
Het interieur van de Campr e-Drifter

Elektrisch koken in e-Drifter

In grote lijnen is de nieuweling vergelijkbaar met de ombouw voor de Transporter. Het grote verschil is dat het nieuwe model de mogelijkheid tot elektrisch koken biedt. Verder is de Campr e-Drifter uitgerust met een keukenmeubel met 45 liter-compressorkoelkast, een spoelbak en kastruimte. Van de bank is een bed te maken. Een multifunctionele tafel behoort ook tot de standaardinrichting. De ombouw is helemaal naar eigen wens samen te stellen. Zo is er keuze uit de frontkleuren van de kastjes en uit verschillende grepen. Optioneel biedt Campr nog een lijst aan extra’s, waaronder een buitenkeuken, extra ramen, een luifel en wandpanelen van bijvoorbeeld kurk.

De e-Drifter ombouw kost in de standaarduitrusting 27.622,81 euro. Voor het chassis geldt een vanafprijs van 40.500 euro.

Meer weten? Bekijk dan de website van Campr via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…