Campingtrend VrijMiBo Martine

Campingtrend VrijMiBo met… Martine

Martine van Kuler

Een nieuwe wekelijkse column: VrijMiBo, de vrijdagmiddagborrel waarin Campingtrend-collega’s Martine, Marije, Jos en DW om toerbeurt elke week verslag doen van hun kampeerbelevenissen. Standaard om 17.00 uur. Borreltijd! Dit keer is het de beurt aan Martine.

Naakt. Het is een onderwerp dat het vaak prima doet op borrels en misschien geldt dat ook wel voor deze Campingtrend Vrijmibo. Het is niet geheel toevallig dat juist dit onderwerp me te binnen schiet voor deze column. Afgelopen week heb ik me namelijk verdiept in de BlootKompas! Awards 2023. Deze worden in de week van 17 april uitgereikt aan de best gewaardeerde blootlocaties. Ik ben benieuwd welke naturistencamping er met de prijs vandoor gaat, al weet ik al wel dat het voor mij een onbekende zal zijn.

Blote medekampeerders

Naaktrecreatie is mij vreemd. In een ver verleden lag ik nog weleens topless op het strand, maar anno 2023 houd ik toch liever mijn bovenstukje aan. Laat staan dat ik me zonder bikinibroekje vertoon. En hoewel ik sauna’s heerlijk vind, ga ik toch liever op badkledingdagen. Nee, ik schaam me niet voor mijn lichaam, maar van al die blote lijven krijg ik toch een beetje een ongemakkelijk gevoel. Laat staan dat ik een hele vakantie in mijn nakie moet doorbrengen. Bloot naar het winkeltje lopen voor verse broodjes, bloot uit eten in het restaurant en bloot een boek lezen voor de tent. Mij niet gezien. En dan heb ik het nog niet eens over de continue aanblik van blote medekampeerders. ’s Ochtends op je nuchtere maag al die blote mensen, ik kan een fijner uitzicht bedenken.

zwembad
zwembad

Naturistencamping op Corsica

En toch voelde ik deze week een heel klein beetje twijfel. Komende zomer ga ik met mijn gezin naar Corsica op vakantie en campings uitzoeken is een deel van de voorpret. Dus tussen het werken door vergaapte ik me aan foto’s van azuurblauw water, mooie stranden, ruige kliffen en ruime kampeerplekken. De camping die deze foto’s postte voldeed aan al mijn wensen. Toch was er een grote MAAR… het was een naturistencamping. Een no go, dus ik googelde verder.

'Zullen we het eens proberen?'

Niet veel later kwam ik weer een pareltje van een camping tegen. Helaas bleek deze opnieuw bestemd voor naturisten. Een golf van teleurstelling overspoelde me, waarop mijn wederhelft al dan niet gekscherend opperde dat we het toch best eens kunnen proberen. De verschrikte blik van mijn puberzoon sprak boekdelen en het hardgrondige “dan gaan jullie maar zonder mij” van zijn zusje was eveneens duidelijk. Ik keek nogmaals naar de foto’s en het beetje twijfel dat ik had, verdween toen ik dacht aan een campingbuurman die zijn haringen in de grond slaat, terwijl ik vrij zicht heb op zijn klokkenspel. Nee, een naturistencamping is niets voor mij. Zelfs niet als hij een BlootKompas! Award op de receptiebalie heeft staan.

Maar hoe denk jij over naakt recreëren? Bezoek jij een naturistencamping? Laat het ons weten op onze Facebook-pagina, dat vinden we leuk!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!