Campingtrend VrijMiBo Marije

Campingtrend VrijMiBo met… Marije

Marije Onderwaater

Bitterballen, bier, wijn en sterke verhalen: meer heb je niet nodig voor een vrijdagmiddagborrel. Gezellig even de kroeg in, na een week hard werken. Met collega’s of vrienden. En zo ontstaat ook deze nieuwe column: de Campingtrend VrijMiBo. Iedere vrijdag rond de klok van vijf blikken we terug op de afgelopen week. Dit keer is het de beurt aan Marije.

Het Uit-jeTent Festival, het Second Tent Event en het Arubaanse strand vol tentjes. Afgelopen week kwam de tent regelmatig voorbij op Campingtrend. En dan gaat mijn hart altijd even sneller kloppen. De tent is namelijk mijn allereerste kampeerliefde.

Tentje en picknickbank

Het begon met de gezinsbungalowtent van mijn ouders. Begin jaren tachtig, dus uiteraard een oranje exemplaar. Daarna schaften we een nieuwe vouwwagen aan. Nog steeds jaren tachtig dus: bruin en oranje/bruin gebloemde gordijntjes. En toen ik zelf eindelijk echt ging kamperen was daar mijn grijze tentje. Mijn ex-vriendje en ik gingen ermee naar Zuid-Frankrijk met slechts een zeer beperkte inboedel. Lekkere zitstoelen? Welnee! Wij bivakkeerden op de camping alleen maar op ons blauwe inklapbare picknickbankje.

De oude Alpen Kreuzer in Kroatië in 2018.
De oude Alpen Kreuzer in Kroatië in 2018.

Tentdrama in Limburg

Jaren later was er een nieuwe vriend – en na ruim 20 jaar is hij er nog steeds – die heus wel in een tent wilde kamperen, maar niet in zo’n klein geval waar je niet in kan staan. Een middag lang stoeiden we op een dagcamping in de buurt met een gekregen bungalowtent – óók oranje – maar ondanks de netjes genummerde stokken besloten we dat dit niet voor ons was. Een mooie iglotent die we voor een goede prijs konden overnemen, vonden we wél wat. Het was een leuke tent… tot we in Limburg werden overvallen door een hoosbui waar ons tentdoek niet tegen bestand bleek.

Genieten van onze Noord-Holland Super in het Franse Beaune
Genieten van onze Noord-Holland Super in het Franse Beaune

Allermooiste tent ooit

Daarna volgde onze allermooiste tent ooit! De Noord-Holland Super van de Wit. Een rechttoe-rechtaan piramidetent met slechts drie stokken. Samen hebben we er heerlijke vakanties mee beleefd. Zelfs onze oudste zoon mocht net voor zijn eerste verjaardag nog mee in ons tentje. Die bleek achteraf toch wat te klein – zeker op regenachtige dagen – en dus gingen we weer met de oude vouwwagen van mijn ouders op pad. Toen die écht te oud werd, ruilden we hem in voor een opblaasbare tent. Een fantastisch exemplaar waar we een heerlijke vakantie mee beleefden. Helaas bleek een tent voor ons om allerlei redenen niet praktisch, daarom zijn we nu weer overgestapt op een tenttrailer. Een tent op wielen dus. Ondanks dat een camper ons ook aantrekt – én voorlopig nog buiten bereik is – blijft slapen onder tentdoek favoriet. En met ons panoramadak geopend, is het helemaal genieten.

Met onze Campooz Fat Freddy in Frankrijk
Met onze Campooz Fat Freddy in Frankrijk
Camping Monplaisir tent
Met onze opblaasbare tent in de snikhete Provence
Camping Monplaisir tent
Met onze opblaasbare tent in de snikhete Provence

Thuis in de meivakantie

Toch moeten we nog even wachten, want dit jaar gaan we niet weg in de meivakantie. Hopelijk zit er met onze drukke agenda nog een weekendje weg in voordat de zomervakantie zich aandient. We hebben namelijk enorm veel zin om weer lekker van het tentgevoel te genieten.

Voor nu: goed weekend of fijne meivakantie!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…